IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi изтегля 1,16 млн. коли в сервизите си

Проблемът е в охлаждането на 2,0-литровия бензинов двигател

Audi изтегля 1,16 млн. коли в сервизите си

Германският производител Audi обяви сервизна акция, която ще засегне 1,16 млн. автомобила на марката по цял свят. При тях има опасения за повреда в електрическата помпа за охлаждане, която може да прегрее и да доведе до пожар.

Audi изтегля 1,16 млн. коли в сервизите си

Американското представителство на Audi е уведомило местните регулаторни органи, че ще изтегли в сервизите си модели  A5 Cabriolet, A5 Coupe и Audi Q5 (произведени през периода 2013-2017), Audi A6 (2012-2015), както и Audi A4 Sedan и A4 Allroad (2013-2016). Всички те са оборудвани с 2,0-литрови TFSI мотори.

Акцията засяга 342 000 автомобила на територията на САЩ. Малко след това говорителят на централата на Audi в Германия - Удо Рюгхаймер, допълни, че в сервизите ще бъдат привикани за ремонт общо 1,16 млн. коли по цял свят.

Установено е, че помпата може да блокира заради остатъци от охладителната система. До момента не е регистриран нито един такъв случай, но в Audi искат да се застраховат.  Проблемната помпа ще бъде заменена с нова в сервизните центрове на марката, като това ее вторият проблем с този агрегат през последната година.

През 2017 г. Audi привика в сервизите си в САЩ същите тези автомобили, за да актуализира софтуера на помпата. След препрограмирането му той трябва да спре захранването на помпата с охладителна течност, ако тя се напълни с боклуци.

Снимка: Audi

 
 
Тагове: audi
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Цялото ауди - консуматив
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Установено е, че помпата може да блокира заради остатъци от охладителната система.Ще падна от смях!Това на нова кола!Невроятното качество на Фолксваген, което хейтърите видиш ли се опитвали да оплюят.
  • #6
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Колю ( преди 5 години )
    Всяка марка си има особенностиКато си купиш ауди първо си въодушевен от измамното чувство за изключително качествена сглобка. После постепенно започваш да осъзнаваш че агрегатите не са правени да изкарат и 100 хилкм. Не са само прословутите автоматици и дюзи.. има още достаВсеки знае че повече от половината вагенски мотори се препоръчват за избягване с удебелено червено
  • #5
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Никога вече ауди ( преди 5 години )
    Преди 3-4 години убеждавах мой привтел да не се набутва с такава кошница но беше си навил и даде 20 бона за А6Резултата беше поне 10 хиляди за ремонти . Наскоро не издържа и го продаде ... и призна че бях правПитай патило
  • #4
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    След еуфорията всички комплексари да си накупят аудита последните години дойде и изтрезняването и всички разбраха че това е най лошия избор цена-качество . Следван от Рейндж ровър
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    пернишки ром ( преди 5 години )
    Слава богу! Мойту е '96та.
  • #2
    21 rate up comment 28 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Ето това е истинска грижа за клиента: нито една регистрирана повреда, но в името на дигурността сервизна акция. А не като Хонда и Тойота да крият проблеми с аербеговете,спирачките или теч на гориво.За некачествените ламарини даже не говорим!
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Смяна на консуматив