IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 GT3 ще се прероди в Speedster

Папараците заловиха нов прототип на тестове в Германия

Porsche 911 GT3 ще се прероди в Speedster

Вече на няколко пъти папараците засичат по европейските пътища открита версия на актуалния Porsche 911 (поколение 991), като се предполага, че става въпрос за прототип на бъдещия Speedster.

Porsche 911 GT3 ще се прероди в Speedster

Досега Speedster се е появявал три пъти като лимитирана серия на легендарния модел, като на два пъти е бил последният вариант на 911, излязъл на пазара. Така че, предположенията, че настоящата генерация 991 ще приключи жизнения си цикъл с версия Speedster са повече от логични.

Porsche 911 GT3 ще се прероди в Speedster

Предишните поколения Speedster винаги са били базирани на версиите Carrera на 911, но снимките на тези прототипи подсказват, че сега може да има промяна. И моделът, на базата на който е изграден новият Speedster е GT3.

На снимките ясно се вижда, че прототипите използват почти цялата каросерия на GT3, както и джантите, спирачките и т.н, което пък подсказва още по-интересна идея – че новият Speedster е бил поверен за разработване на специалистите от GT департамента на Porsche.

Все още няма информация за двигателя, който ще задвижва тази вълнуваща открита версия на 911, но е възможно това да е атмосферния 6-цилиндров боксер, директно зает от... GT3.

0 от 500