IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спира продажбите на SQ5

Новият метод за изследване на екологичните стандарти взе още една жертва

Audi спира продажбите на SQ5

Германският производител Audi спира продажбите на кросоувъра си SQ5 на европейския пазар. От компанията твърдят, че причината е изпълненият производствен план за годината. Британското издание Autocar обаче твърди нещо различно.

Audi спира продажбите на SQ5

През последният месец другите две германски производителя на луксозни коли – BMW и Mercedes-Benz, бяха принудени да спрат свои модели, тъй като бензиновите им двигатели не отговарят на екологичните стандарти. При баварците това са 7-Series и M3, докато при Mercedes мярката засяга моделите с V12, разработени от AMG.

Според Autocar, случаят с Audi SQ5 е идентичен – 3,0-литровият TFSI двигател с мощност с 354 к.с. и 500 Нм въртящ момент трябва да бъде доработен, за да е в съответствие с влизащите в сила нови европейски стандарти за екология. Очакванията са това да стане до 1 септември, кокато спортният кросоувър ще се завърне обратно на пазара.

Както е известно, от тази година изследването на вредните емисии на автомобилите в Европа ще се осъществява по нов метод - WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Той ще накара производителите да отчитат нивата CO2 и в реални условия.

Снимка: Audi

Тагове: audi aq5
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Омръзна ми да повтарям!Нека да направят стачка и да саботират чиновниците!!!1А не да изпълняват фантасмагории чиновници-връзкари които понятие си нямат от автомобил!Двигателя стигна границата на икономията си !Всичко друго е голямо желание на неуки еколози и чиновници!От утре да спрат колите и с "рикши" тогава да действаме!Ако ли не,то да се съберат всички учени от всички държави и с парите на всички -"да го измислят"!Двигателя е готов,но още има петрол и затова се мъчат Платени агенти които са внедрени в комисията от Петролната мафия да притискат с невероятниизмислици производителите белкем като ги притискат нещо се получи та Петролната мафия да произвежда още 150г.Ама не става,......-става но по мистичните и фантастичните сериали!Няма да пуснат още двигателя и затова се чудят какво да измислят като в същото време яко тласкат света към най-голямата измама:-електрическите коли!!!!Ще направят всичко възможно да изкарат още 150г. ,а в същото време напрежението расте.!
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Надъхват се за хибрид защото ми писна да давам по 1000лв. Данък всяка година. Обаче данъчните бързо ме отказаха. Нямало никакво данъчно облекчение за хибридите и било по добре да съм на чист бензиностанции 300к.с. защото вървели повече от хибридите със същите коне а имали един и същи данък. Що за идиотска държава живеем. Ще забраняваме дизелите, певец че въздуха ни е ужасен, но караме хората да не се набутва с хибриди. ОМГ.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    SQ5 има и дизелов вариант, така че причината не е много ясна. БМВ спира и м550i, и други модели, не само описаните. АМГ изработва само един v12 за s65 и не намерих данни да е спрян, а само намерение да се премине на осмаци с хибрид. За сметка на това други са спрени.Така и не става ясно дали се касае за нефелен превод или слаба техническа грамотност ( дизюнкцията не е строга ).