IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW удвоява автономните си тестови коли

Компанията планира да представи сериен автономен автомобил през 2021 година

BMW удвоява автономните си тестови коли

BMW няма да промени стратегията си за тестове на автономни автомобили въпреки смъртта на пешеходката, ударена в Щатите от автономна тестова кола на Uber. Освен това, компанията планира да удвои тестовите си автономни коли до края на годината и бройката им ще достигне 80.

BMW удвоява автономните си тестови коли

„Отношението ни към автономните автомобилни технологии остава непроменено, въпреки този изключително тежък и неприятен инцидент – обясни Клаус Фрьохлих, членът на борда на директорите на BMW, който отговаря за изследването и развитието на новите технологии. – Пътят към автономното придвижване е дълъг. Все едно говорим за мисия до Марс.”

Той допълни, че BMW осъществява тестовете си при най-строги мерки за сигурност и поясни, че общият пробег на автономните автомобили на BMW ще достигне 250 милиона километри. От тях, 20 милиона ще на истински пътища, а останалите – на стенд, където гигантски суперкомпютър ще симулира най-различни ситуации.

Според Фрьохлих, автономните автомобили ще се появят по-рано от очакваното, стига големите градове да им отделят специални ленти за движение.

BMW планира да лансира автономен автомобил през 2021 година. Фрьохлих поясни, че не е логично да очакваме това да се случи по-рано, тъй като производителите на чипове и създателите на софтуеър все още не са създали компютър, който да може да обработва в реално време информацията, която му осигурява един автономен автомобил.

Снимка: BMW

Тагове: bmw