IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви хибриден Tiguan

Кросоувърът ще получи агрегат с около 220 к.с.

Volkswagen готви хибриден Tiguan

Компанията Volkswagen стартира зимни изпитания на хибридна версия (plug-in) на кросоувъра си Tiguan. Снимки на тестови прототип на автомобила бяха публикувани от изданието Autoevolution.

Volkswagen готви хибриден Tiguan

През 2015 г. германският производител показа концептуалния Tiguan GTE, който получи хибриден агрегат, зареждан от електропреносната мпрежа. Очакванията са именно той да бъде в основата на серийния модел.

Това си личи и от дизайна на тестовия прототип, който има същата предна броня с C-образни светодиодни светлини и въздухозаборници. Заснетата машина обаче има по-голямо междуосие от концепта, като така тя се доближава до европейския Tiguan Allspace и китайския Tiguan L.

Освен това автомобилът няма надпис GTE на решетката на радиатора, като той е заменен от PHEV. Най-вероятно така ще се казва и серийната версия на хибрида, чиито технически характеристики засега остават в тайна.

Volkswagen готви хибриден Tiguan

Според информациите, силовият агрегат на хибридния Tiguan ще разчита на комбинация от 1,4-литров бензинов двигател TSI и един електромотор. Сумарната мощност ще е в рамките на 220 к.с., като само на ток кросоувърът ще изминава до 50 км.

Очаква се серийният автомобил да бъде представен официално по време на автомобилното изложение в Пекин през април. Мястото на премиерата не е избрано случайно, тъй като хибридният Tiguan ще е насочен предимно към пазара в Китай.

Снимки: Autoevolution

Тагове: volkswagen tiguan plug-in
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    тиган със сажди ( преди 6 години )
    По лъжи, измами и манипулации винаги са били N1 в света!Ако ти не си го видял ВАГи, проблемът е в теб, а не във ВАГенската традиция!
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Не знам за тигана, ( преди 6 години )
    И рибата в морето,но са N1 в света! Ако ти не си го видял,проблемът е в теб, а не във ВАГенската традиция!
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На силен или на бавен огън го готви.Те досега какво ли не готвеха, но нищо сготвено не видяхме освен загорели от нафта кюнци и опушени комини от нафтовите им печки.Аре, като го сготвят тогава да пуснат новината! Те по стара ВАГенска традиция сложили тигана на котлона, а рибата още в морето...