IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкият кросоувър на Hyundai мина на ток

Електрическата Kona ще има пробег до 470 км с едно зареждане

Най-малкият кросоувър на Hyundai мина на ток

Компанията Hyundai представи електрическата модификация на компактния си кросоувър Kona. Моделът излиза на пазара с избор от 2 електромотора, като максималният пробег е 470 км.

Най-малкият кросоувър на Hyundai мина на ток

От стандартния кросоувър с двигател с вътрешно горене електрическата Kona се отличава по решетката на радиатора, променените брони и специалните 17-цолови джанти. Базовият вариант получава електромотор със 135 к.с. и 395 Нм, и комплект литиево-полимерни батерии с капацитет 39,2 кВт/ч. Пробегът при тази модификация е 300 км.

По-мощната версия разполага с 240 к.с. и акумулатори с 64 кВт/ч. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди (9,3 секунди за по-слабия вариант). Пробегът при нея е 470 км. Максималната скорост и при двете модификации е 167 км/ч.

От 100-киловатово зарядно устройство батериите на Hyundai Kona Electric се зареждат до 80% за 54 минути. За пълното им зареждане са нужни 9 часа и 40 минути пври по-мощната версия и 6 часа и 10 минути за по-слабата. 

В салона на Kona Electric е поставен цифов приборен панел и мултимедийна система със 7-инчов дисплей (8-инчовият екран е опция). Тя поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Има още проекционен дисплей на предното стъкло и аудиосистема Krell.

Най-малкият кросоувър на Hyundai мина на ток

В оборудването на електрическия кросоувър влиза безкабелно зарядно за смартфони с функция за напомняне за забравен телефон при излизане от автомобила. Има още адаптимен круиз-контрол с функция да пълно спиране, система за предотвратяване на челен сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци, а също така и разпознаване на „слепите” зони и на идващите насрещи превозни средства.

Снимки: Hyundai

Вижте цялата галерия с Hyundai Kona Electric горе.
 

Тагове: hyundai kona kona electric
0 от 500