IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още две премиери във Формула 1

Renault и Sauber показаха новите си коли

Още две премиери във Формула 1

Renault и Sauber станаха следващите два тима от Формула 1, които представиха новите си автомобили за сезон 2018 в световния шампионат. Първата премиера днес беше на швейцарския отбор, който показа С37 в интернет, а техническият шеф на тима Йорг Цандер обяви, че колата е изградена по съвсем нова аеродинамична концепция.

Още две премиери във Формула 1

Sauber, както и Haas F1, ще получава двигатели Ferrari версия 2018 година, а задачата на за този сезон е отборът да се отлепи от дъното. Основен спонсор и „доставчик на мотори” на Sauber вече е Alfa Romeo, като италианците се завръщат във Формула 1 след дългогодишно отсъствие. В тима остава Маркус Ериксон, а негов съотборник ще е Шарл Леклерк, който е протеже на Ferrari и миналата година доминира във Формула 2.

Още две премиери във Формула 1

Няколко часа по-късно Renault показа новия RS18 – третият болид, създаден от компанията след завръщането й като конструктор във Формула 1. Предполага се, че с този автомобил тимът най-после ще направи голяма крачка напред, тъй като RS18 вече няма връзка с еволюциите на остарелите болиди на Lotus отпреди няколко сезона.

Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц са пилоти на тима, като испанецът смени предсрочно Джолиън Палмър 4 кръга преди края на миналия сезон. През 2017 Renault демонстрира много бързо развитие и в края на годината разполагаше с четвъртия най-бърз автомобил след Mercedes, Ferrari и Red Bull.

През миналата година Renault изпревари Toro Rosso в битката за шестото място при конструкторите в последното състезание в Абу Даби. От Renault обещават още мощност и повече издръжливост за задвижващата система на RS18 и болидите на Red Bull и McLaren, като се очаква моторите да бъдат по-изравнени този сезон.

Тагове: renault sauber
0 от 500