IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 не притеснява Nissan

Leaf ще остане №1 при електромобилите, уверени са в японската компания

Tesla Model 3 не притеснява Nissan

Предстоящото увеличаване на производството на достъпния модел на Tesla – Model 3, не е причина за притеснение в Nissan – производителят на най-популярния електромобил в световен мащаб – Leaf, поне така твърдят от японската компания. На конференцията Nissan Futures в Сингапур Никола Томас, който е отговаря за глобалната програма на Nissan за електромобили, обяви, че японската марка няма намерение да отстъпва лидерството при електромобилите.

Tesla Model 3 не притеснява Nissan

„Вече имаме над 350 000 продажби на електромобили в цял свят – обясни Томас. – Ние сме лидер при производството на електромобили в цял свят, продали сме най-много такива коли.

„Nissan Leaf е най-продаваният електромобил в световен мащаб и сега, с оглед на това, че наскоро лансирахме второто поколение на модела, ние ще запазим първото място по продажби.”

Tesla Model 3 не притеснява Nissan

В интерес на истината, в месеците преди лансирането на втората генерация на Leaf, дилърите на Nissan отчетоха спад в търсенето на последните екземпляри на първото поколение, но сондажите сред клиентите показаха, че те просто са решили да изчакат новия модел.

Ако обаче прогнозите на Илон Мъск за развитието на производството на Model 3 се сбъднат, но твърдението на Томас ще се окаже трудно за реализиране. Tesla планира да достигне годишно производство от 500 000 броя Model 3, което е доста повече от настоящото производство на новия Leaf – около 300 000 броя на година. Но с оглед на забавянето на Model 3, в Nissan са доволни, че получават повече пазарно „пространство”.

Tesla Model 3 не притеснява Nissan

„Уверен съм, че можем да произведем и продадем много бързо сериозно количество електромобили Leaf – допълни Томас. – Ние вече доставяме на клиенти в Япония, в Европа, започнахме доставки в Щатите и Канада, точно както обещахме. Дали сме притеснени от конкуренцията? Не, изобщо.”

0 от 500