IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийци направиха спортна кола, която вдига 200 км/ч

Моделът TCA получи 3,8-литров V6 атмосферен мотор с 320 конски сили

Индийци направиха спортна кола, която вдига 200 км/ч

Помните ли DC Avanti? Спортното купе с двигател на Renault постави Индия на картата на производителите на по-вълнуващи автомобили. Това стана преди няколко години, а сега е ред на наследника на DC Avanti – TCA.

TCA е вторият спортен автомобил в историята на Индия

Наименованието на спортното купе е абревиатура на Titanium, Carbon and Aluminum, което обяснява материалите, използвани за създаването на автомобила, който дебютира тази седмица на най-голямото изложение в Индия Auto Expo. Колата ще се произвежда в много ограничена серия – едва 299 бройки, като 60 от тях са вече запазени, а доставките започват от октомври. За разлика от Avanti, тук създателите на колата са поели по малко по-различен път, поне що се отнася до задвижването.

2,0-литровият 4-цилиндров мотор е отстъпил мястото си на атмосферен 3,8-литров V6 с мощност 320 конски сили, което с 70 повече от това, с което разполага Avanti. Новият модел ще се предлага само с 6-степенен автоматик, който обаче е напълно нов и е по-ефективен от трансмисиите, използвани при Avanti. Новият модел е базиран на Avanti, както може да се очаква, но платформата е сериозно променена, като TCA е по-дълъг и по-широк от предшественика си.

TCA е вторият спортен автомобил в историята на Индия

По отношение на динамиката създателите на TCA обещават ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, което не е никак лошо, като се има предвид, че говорим за едва втората в историята на Индия спортна кола. А максималната й скорост ще е електронно ограничена на 200 км/ч.

Дизайнът на TCA е сериозно повлиян от някои от най-успешните спортни модели – Ferrari LaFerrari и Pagani Zonda са идеални примери за това, а предницата на модела пък сериозно напомня Zenvo ST1. Феновете на Honda NSX пък ще открият доста прилики с японския модел, ако разгледат по-внимателно оформлението на задницата на индийския автомобил. И накрая цената – 61 000 долара в рупии за местния пазар в Индия.

Тагове: dc dc tca
0 от 500