IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда малкият SUV на Skoda

Градският кросоувър дебютира като концептуален модел в Женева

Ето как ще изглежда малкият SUV на Skoda

Чешкият производител Skoda представи първи скици на бъдещия си малък SUV-модел. Той ще бъде показан и като концептуален модел с името Vision X по време на автосалона в Женева през март.

Ето как ще изглежда малкият SUV на Skoda

Кросоувърът ще получи хибридно задвижване, но засега от компанията не разкриват подробности за него. В оборудването на Vision X влизат 20-цолови джанти и панорамен покрив. В салона има голям диспей на информационно-развлекателната система и декоративни елементи от кристал.

Ето как ще изглежда малкият SUV на Skoda

Серийната версия на Vision X ще стане третият кросоувър на марката след Karoq и Kodiaq. Чехите започват активно да развиват електромобили и хибридни технологии, като целта им е през 2025 г. всеки четвърти модел на марката да бъде с подобно задвижване.

Ето как ще изглежда малкият SUV на Skoda

Първият електрически концепт на компанията от Млада Болесвал – Vision E, се състоя през миналата година на автосалона в Шанхай. Това беше купеобразен кросовър с два електромотора, развиващи общо 255 кВт (306 к.с.).

Ето как ще изглежда малкият SUV на Skoda

Максималната скорост на модела е 180 км/ч, а пробегът с едно зареждане на батериите – 500 км. В основата на Visison E е платформата MEB на концерна Volkswagen, предвидена специално за електромобили.

Снимки: Skoda
 

Тагове: suv sjoda vision x
0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Шкода съзнателно е теглена назад от Фолксваген за да не ги конглокира. Всеки би предпочел кола направена с немските технологии от руси бели мъже в Млада Боласлав пред същата направена от Орхан Мурад Махмуд и брат му Гюнеш във Волвсбург.
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    fen ( преди 6 години )
    Те хубаво показват, ама после немците не им дават да е красиво, че да не канабилизира Тигана. И за съжаление в крайна сметка се пръква някакъв грозил.....