IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се лъже автопилот с портокал? (ВИДЕО)

Собственик на Tesla Model S надхитри системата с помощта на обикновен плод

Как се лъже автопилот с портокал? (ВИДЕО)

Собственик на Tesla Model S публикува видео в YouTube, на което показва как може да бъде накаран да работи автопилота на електромобила с помощта на портокал.

Как се лъже автопилот с портокал? (ВИДЕО)

Съгласно инструкцията на производителя, при включване на автопилота ръцете на водача трябва задължително да бъдат поставени на волана. Както се вижда от видеото, този водач на Model S е надхитрил безпилотната система, като е използвал обикновен плод.

Тежестта на потрокала явно е напълно достатъчна, за да може безпилотната система да реши, че това е ръката на шофьора. Все пак трябва да се отбележи, че авторът на видеото препоръчва този трик да не бъде използван.



Засега няма реакция и от Tesla Motors, но от компанията нееднократно са подчертавали, че системата за автопилот не е пълноценен заместник на водача. Тя само му помага, затова собствениците на електромобили трябва задължително да се придържат към инструкциите за използване, дадени им от производителя.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    "Автопилота" не работи.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    JEEP ( преди 6 години )
    Аз не видях нещо да става, да мига или да святка, като махне портокала..
  • #4
    27 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Как не трепна тая кола.... Не друсна, не кривна... със скорост 86 мили. Това са близо 140 км/ч. Това в БГ не може да се случи. Или ще има неравност, или дупка, или кръпка на пътя...
  • #3
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много лесно е да се довериш на системата за спиране, докато работи добре. На първия й гаф всякакво доверие не само изчезва, но и се появява параноя, по-голямя от на кола, която няма автоматика...от личен опит ти го казвам.
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    Бих се доверил на система за спиране, ама да шофира вместо мен - не! Искам си геврека, *** и скоростите.
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    няма що голямо постижение !НЯМА система , която човек да не мода да надхитри - все още, докато не се развие достатъчно изкуствения интелект !с тази публикация освен някой *** да се претрепе докато я опитва !