IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последен шанс за Льоб и Сайнц в рали "Дакар"?

И двамата искат да донесат победата на Peugeot в последния старт на тима

Последен шанс за Льоб и Сайнц в рали

Предстоящото издание на маратонското офроуд рали „Дакар”, което стартира в събота от столицата на Перу - Лима, може да се окаже много важно за двама от най-известните пилоти в колоната – Себастиен Льоб и Карлос Сайнц.

Последен шанс за Льоб и Сайнц в рали

Двамата са съотборници в тима на Peugeot, който пък участва за последен път в състезанието със заводския си тим, а Себ заяви, че това най-вероятно ще е последният му шанс да спечели рали „Дакар”. А Матадора допълни, че за него това може да се окаже последният старт в легендарното състезание.

„Миналата година доказахме, че можем да се борим за победата, но не спечелихме – обясни Льоб, който през 2018 г. ще кара в световния раликрос шампионат и ще запише 3 старта в световния рали шампионат. – Моят навигатор Даниел Елена се справи отлично с навигацията и това ми дава надежди за 2018-а.

Тази година в маршрута има повече етапи с пясъчни дюни, което не е идеалното решение за нас – не харесвам тези етапи, където по-опитните ми колеги ще имат по-голям шанс. Аз предпочитам рали рейд отсечките, които приличат на тези в световния рали шампионат, където двамата с Даниел можем да сме много бързи.”

Последен шанс за Льоб и Сайнц в рали

Peugeot спечели последните две издания на рали „Дакар”, като и двете победи бяха за ветерана Стефан Петерханзел.

„Надявам се, че ще донеса победата на Peugeot в последното участие на тима в „Дакар” – заяви Сайнц, който спечели състезанието през 2010 г., но с Volkswagen. – Ще мисля за оттеглянето си след края на състезанието, но е факт, че за момента нямам нито една оферта да карам за друг отбор. Вече съм на 55 години, близо съм до това да сложа край на професионалната ми кариера, но нека първо да завършим това състезание.”

Откакто е пилот на Peugeot, Сайнц има само отпадания в рали „Дакар” – през 2015 той катастрофира, през 2016 отпадна заради повреда в скоростната кутия докато беше начело, а миналата година отново катастрофира, точно когато имаше шанс да оглави класирането.

Снимки: Peugeot Sport

Тагове: peugeot
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    1234 ( преди 6 години )
    Петерханзел може да е господин Дакар, но е и господин НЕспортсмен! Способен е да прегази някого в името на победата което не му прави чест ама въобще! Дакар е маратонско състезание и там за разлика в останалите моторни спортове победата не е на всяка цена! Да доста го комерсиализираха ,но основното е да завършиш, да стигнеш жив и здрав, без да очистиш или зае..ш някой посредата на пустинна дюна,а Петърханзел е способен да го направи, за това не мога да го сложа до величия като Сена!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Dakar ( преди 6 години )
    И като говорим за Дакар...Петерхнзел.Човека носи прозвището Господин Дакар не случайно.А всъщност е започнал като шампион по скейтборд.На почти 60 е готов за победа като има и с мотоциклет и с кола.Велик просто
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    * ( преди 6 години )
    само че в обратен ред
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Льоб, Шумахер и Сена са най-добрите пилоти, които са се състезавали някога. ПОКЛОН