IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda избра завод за електромобилите си

Компанията стартира с хибрид през 2019 г., след това ще има и модел на ток

Skoda избра завод за електромобилите си

Компанията Skoda избра завода, в който ще стартира производството на електромобили. Това е предприятието в Млада Болеслав – едно от трите, разположени в родината на марката Чехия, съобщиха от прес-службата на производителя.

Skoda избра завод за електромобилите си

Първият изцяло електрически модел на Skoda ще се появи през 2020 г. Преди това – през 2019 г., ще стартира производството и на първия хибрид на марката. Това ще е модификация на флагмана Superb, която ще се задвижва от 1,4-литров бензинов турбодвигател и електромотор. Мощността на агрегата ще 215 к.с. Същото задвижване ще се предлага и за хибридната версия на модела Kodiaq.

Що се отнася до първия модел на ток – това ще е кросоувър, който ще заеме място между кросоувърите Karoq и Kodiaq. Моделът ще бъде изграден на новата модулна платформа на концерна Volkswagen, която е разработена специално за електромобили.

Чехите вече загатнаха какво ще представлява този модел. На автосалона във Франкфурт през септември те представиха концепта Vision E, който разита на два електромотора – по един на всяка ос. Мощността на задвижващия агрегат е 306 к.с., като той осигурява максимална скорост от 180 км/м. Пробегът с едно зареждане на батериите е 500 км.

Плановете на Skoda предвиждат през 2025 г. в гамата на марката да има 25 модела с електрическо задвижване. Със сигурност сред тях ще влезе спортна кола на ток с мощност 300 к.с. За нея компанията ще върне името Felicia.

Снимка: Skoda

 

Тагове: skoda
0 от 500