IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen превърна Polo GTI в кола за рали

Компанията показа автомобила, с който ще участва във WRC

Volkswagen превърна Polo GTI в кола за рали

Германският производител Volkswagen показа първо изображение на автомобила за участие в световния рали-шампионат (WRC). Машината е изградена на базата на шестото поколение на хечбека Polo GTI.

Volkswagen превърна Polo GTI в кола за рали

Автомобилът ще бъде подготвен за участие в категория R5, като ще се продава на отбори и частни пилоти от средата на 2018 г. Както е известно, Volkswagen изтегли тима си от световния рали-шампионат, за да се съсредоточи в първенството по рали крос.

„Гражданското” Polo GT разчита на 2,0-литров бензинов турбомотор с 200 к.с., но за състезателния вариант във Volkswagen са избрали друг двигател. Това е 1,6-литров турбоагрегат с 4 цилиндъра, развиваш 270 к.с. Той работи в комбинация с 5-степенна секвенциална скоростна кутия.

Новата машина ще се присъедини към Golf GTI TCR в растящата гама състезателни автомобили на VW Group. Тя включва още Lamborghini Huracan GT3, Bentley Continental GT3, Audi RS3 LMS, Porsche Cayman GT4 Clubsport, Seat Leon Cup и Skoda Fabia R5.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: wrc vw polo polo gti
0 от 500