IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните модели по държави в света

В България №1 е Dacia Docker, сочи проучване на британска фирма

Най-популярните модели по държави в света

Британската компания Indigo направи класация на най-популярните модели автомобили в отделните държави. Резултатът от проучването бе показан на карта на света, след като експертите са изследвали статистиката на продажбите в посочените страни.

Най-популярните модели по държави в цял свят

С най-много първи места в отделни държави и пикапът Toyota Hilux – 25. На втора позиция се нарежда Volkswagen Golf – с 8, а на трета е Toyota Highlander със 7. При марките убедителен лидер е Toyota, чиито модели са най-популярни в 54 страни от цял свят.

Според информацията на Indigo, в България най-търсена е Dacia Doker. Любопитното е, че модели на румънския производител са лидери и на още няколко пазара в Европа. В Румъния и Молдова №1 е Logan, който се продава и под марката Renault, а в Испания – Sandero.

Най-популярните модели по държави в цял свят

(Вижте картата в уголемен вариант)

На най-големия пазар в света – този в Китай, с най-много продажби може да се похвали местният Wuling Hongguang. В САЩ очаквано №1 е Ford F-150, в Германия водил VW Golf, а във Франция – Renault Clio.

Снимки: Indigo
 

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кауфланд е немска верига, основния офис им е там. Това е съвсем различно. Кадита-та на бакшишите в София от Германия ли бяха купени? По една време се въртяха и някакви таксита в София с пловдивска регистрация...Иначе масово се купуваха от немци навремето Фордове от Мото Пфое, които след това поемаха за към Германия. Цените тук са доволно по ниски, разликите с такива в Германия може да достигнат и 10к лв
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не говори наизуст. Всичките Аудита на Кауфланд са купени през германски дилър. Дори и тези с по 120 коня мотор.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "А да - ако БГ фирма закупи от дилър в Германия 50 автомобила / заради по-изгодната цена / и после ги регистрира в БГ те в коя държава отиват? "Това няма как да стане. Цените тук са по ниски, не случайно ги купуват оттук. Само скъпи автомобили се взимат от Германия, за да се избегнат акцизите.
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    е46, пак си хвали кeнeфа.
  • #7
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам, ама при нас поне има различни модели, тук в Братислава е пълно с грозните шкоди, една от най-грозните марки в момента, само тойтките са толкова грозни и някои VW
  • #6
    1 rate up comment 8 rate down comment
    ъкш ( преди 6 години )
    Е аз па имам две тойоти.....
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не го слушай тоз. Кара Тойота и като го питат на кого е, той вика служебна е.
  • #4
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя селяка е46 пак изпадна в несвяст. Като караш ауди си стандартна комерсиална мишка от тъмните кътчета на балканите, каращи дараци с два *** за емблема и мислещи си, че са повече от интелигентния човек с новата тойота или рено или дачия дори. НЕ не си повече, напротив по-*** си и си по-смешен от хората каращи нови дачии дори.
  • #3
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    В ЕС се карат най-смешните коли.И нафта.
  • #2
    3 rate up comment 25 rate down comment
    e46 ( преди 6 години )
    *** нещото. В Азарбейджан Мерцедес а тука дачия.Мишоциии. Добре че карам ауди че да се различавам малко от общия фон на рендетата и дачиите