IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец изкара 55 години зад волана без нито един инцидент

Том Кемп продължава да работи като шофьор въпреки напредналата си възраст

Американец изкара 55 години зад волана без нито един инцидент

Американецът Том Кемп повече от половин век работи като водач на камион във фирмата за доставки UPS. Той е започнал на същата длъжност още през 1962 г., като оттогава е навъртял повече от милион мили (1 600 000 км), като е изпълнил над 5 млн. доставки. За това време Кемп няма нито един инцидент на пътя, съощава Auto.Mail.

Американец изкара 55 години зад волана без нито един инцидент

Мъжът признава, че в началото на кариерата си му е било доста по-лесно, тъй като пътищата не са били толкова натоварени, а водачите на авточобили са карали много по-внимателно. "Сега е направо ад, трафикът непрекъснато расте. За 55 години съм видял хората да правят какви ли не глупости зад волана - четат вестници, гримират се и т.н", разказва Кемп.

Неговото постижение не остана незабелязано от шефовете на компанията му. Заради безопасното му и сигурно шофиране те го наградиха с чек за 25 000 долара за отличната му работа. Том обаче не мисли за пенсия, въпреки че вече е на 77 години.

Американец изкара 55 години зад волана без нито един инцидент

"Харесва ми това, което правя. Харесват ми и моите клентите, така че докато съм в състояние да работя, няма начин да се откажа", коментира Кемп.

Снимки: Auto.Mail
 

0 от 500
  • #8
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Няма що - дааа, колко много! Цели 130 км. на ден. В града, където е пълно с луди самоубийци. Аз имам над 15 години стаж и имам вече инциденти. А човека 55 години без. Това отчиташ ли го? И че става все по-напечено по улиците? Или гледаш само километрите? Ти да не си някакъв мал0умен счетоводител, който гледа само цифрите?И аз имам изкривяване за цифри и сметки и точно поради този факт отчитам, че за мен 55 години без инцидент си е направо рекорд за Гинес!!!
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до: няма що ( преди 6 години )
    А можеш ли да се представиш толкова години и толкова километри без нито един инцидент?Изобщо осмисляш ли за какво говорим или си една лай-лай-***, която само ***?
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до: няма що ( преди 6 години )
    А знаеш ли, че не караш само през тези 8 ч. Имаш 1-2 часа за подреждане и товарене. Редят се по адреси, като съобразяваш маршрута така, че първите адреси по които минаваш пакетите да са ти най-близо да вратата и така докато стигнеш до последните. Не е да ги нахвърляш и на всеки адрес да търсиш и ровичкаш,което е просто невъзможно. Всичко се товари по строго определен начин. Трябва да си познаваш маршрута, улиците и адресите,за да подредиш правилно всичко.В противен случай и 10 ч. няма да стигнат
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до: няма що ( преди 6 години )
    Ти мал0умен ли си или да?Знаеш ли какво означава да караш пакети и да ги даставяш на адреси? Най-вероятно не! Тва не ти е да запалиш к0чината си и да тръгнеш на село! Съвсем друго е да знаеш. Зависи много от града и квартала в който разнасяш. Има кУриери, които за по 8 ч. не могат да направят и 50 км.като повече от половината км. са от и до базата за пакети. А по коледните и новогодишни празници пущат по 2-3 коли на маршрут и тогава още по-малко километри се навъртат. Мисли преди да пишеш!
  • #4
    1 rate up comment 19 rate down comment
    няма що. ( преди 6 години )
    1 600 000 km за 55 години стаж!!! За една година има 220 работни дни изключвайки 20 дни отпуск. Тогава той е карал по 132 км на ден. Уау :) колко много.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво на човека!Пожелавам на всички да достигнат неговата възраст, да изглеждат така свежи и работоспособни!Човека е щастлив и усмихнат. Работи без да мрънка и да се оплаква.Усмихвайте се хора!
  • #2
    19 rate up comment 0 rate down comment
    realnostta ( преди 6 години )
    да е жив и здрав, но прилича на българин около 55-60 години.. защо ли се питам аз...
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    UPS ( преди 6 години )
    Да дойде да види колегите си в БГ какви ги вършат...Ако маршрутките имат конглокенция, то тя е в лицето на глокиерите. Тези са подбирани с конглокс.