IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot избра раликроса пред Льо Ман

Себастиен Льоб остава звездата на компанията

Peugeot избра раликроса пред Льо Ман

Peugeot Sport ще засили активността си в световния раликрос шампионат, където звездата на марката е Себастиен Льоб, обявиха от компанията.

Peugeot избра раликроса пред Льо Ман

А това решение е важно, тъй като потвърждава очакванията, че компанията ще заложи на по-зрелищния и по-евтин раликрос, вместо на технологичните битки в Льо Ман, които гълтат пари като за Формула 1, но без да могат се сравняват с медийното покритие на световния шампионат.

Все пак от Льо Ман потвърдиха идеите си да наложат ограничения в бюджетите на заводските тимове, състезаващи се в клас LMP1, където за догодина остава само Toyota, след последователното отказване на Audi и Porsche.

От Peugeot заявиха, че ще продължат подкрепата си за Льоб, като марката участва в световния шампионат от 2014 г., когато всъщност надпреварата се сдоби с този статут. Сега французите обявиха подкрепата си за развитието на шампионата и дори за налагането на серия с електрически автомобили. Този сезон Льоб си партнира с Тими Хансен, а двамата караха за Peugeot-Hansen, като това ще се запази и за догодина.

Снимка: Peugeot Sport

Тагове: peugeot
0 от 500