Вход   Регистрация

Ford сериозно съкращава производството на леки коли

Ford сериозно съкращава производството на леки коли
 

Компанията ще насочи усилия към всъдедоходи, пикапи и електромобили

Американската компания Ford ще намали сериозно гамата си от леки коли, които предлага и ще се съсредоточи върху производството на всъдеходи, пикапи и електромобили. Това съобщиха от прес-офиса на концерна Ford.

Ford сериозно съкращава производството на леки коли

Съкращаването на стандартните автомобили ще доведе до спестяване на 7 млрд. долара. Тази сума ще бъде пренасочена към проектирането и производството на нови всъдеходни модел. Първият от тях ще е възроденият Bronco, който трябва да бъде готов през 2020 г. За момента се знае, че той ще получи 2,7-литров V6 от семейството EcoBoost с мощност 325 к.с. Моделът ще получи и хибридна версия.

Компанията подготвя излизането на пазара и на новото поколение на Ford Ranger. То ще се произвежда в САЩ, като ще използва мощностите, освободени от модела Focus. Производството на неговото следващо поколение ще бъде съсредоточено в Китай.

Друга част от спестените средства ще бъде инвестирана в електромобили. До 2020 г. Ford трябва да предложи 13 модела на ток, които ще струват на компанията около 4,5 млрд. долара. Предвижда се през 2020 г. около 40% от продажбите на марката да бъдат на именно такива машини.

Освен това, американците готвят и хибридни версии на най-популярните си модели. През 2022 г. трябва да бъдат готови модификациите на F-150 и Mustang, които да се задвижват от комбинация от бензинов двигател и електромотор.

Снимка: Ford

Реклама  


Купи Ford

Виж всички обяви

Коментари ( 6 )

Напиши коментар Влез

от: Русия ( преди 9 месеца )

"Производството на неговото следващо поколение ще бъде съсредоточено в Китай."
Явно за краварите България не съществува, освен да се граби от тука.
Отговори
 
+1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Да не забравяме че и Тесла ще представи своя пикап догодина. Вероятно от Ford са се усетили навреме за разлика от останалите и ще бързат да предложат нещо аналогично заедно с тесла или дори преди нея, за да не им се бърка в най-печелившата пазарна ниша.

Крайно време е и останалите автомобилни производители да го осъзнаят и да предложат конКУРенция на Тесла. КОЙТО ИСКА ДА СЕ КАРА БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ, ПАК ЩЕ СИ КАРА. Защо е нужно обаче, да си купуваш друга марка електромобил?
Отговори
 
+3
 

Положителни: 3  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Харесвам им пикапите
Като препоръка само на Раптора де вземат да монтират и дизела от F-250
Отговори
 
+4
 

Положителни: 4  Отрицателни: 0

от: МЕТАХА ( преди 9 месеца )

Правилна и далновидна ориентация от страна на Ford.
Несъмнено и за в бъдеще F сериите на Ford ще заемат лидерското място .
Отговори
 
+11
 

Положителни: 12  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Нещо като парадокс. Така да го кажа колко повече се "асфалтира земята" толкова повече се търсят високо проходими автомобили.
Отговори
 
+11
 

Положителни: 11  Отрицателни: 0

от: пена ( преди 9 месеца )

Хилбилитата искат джибки...
Отговори
 
+1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 1


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising