IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Citroen C5 ще се забави с 2 години

Марката ще предложи C5 Aircross догодина в Европа

Новият Citroen C5 ще се забави с 2 години

Следващото поколение на Citroen C5 ще се появи на пазара през 2020 г., заяви шефката на френската марка Линда Джонсън по време на автомобилния салон във Франкфурт. Това противоречи на изказването на вицепрезидента на PSA Group Максим Пика, който миналата година обясни, че следващият С5 ще дебютира през 2018 г.

Новият Citroen C5 ще закъснее с 2 години

Обяснението на закъснението е свързано с промените в PSA – заради отделянето на премиум бранда DS като самостоятелна марка моделната гама на Citroen се сви и сега трябва да бъде разширена. Първата стъпка е лансирането на новия кросоувър C5 Aircross, който вече се продава в Китай, а догодина ще излезе и на европейския пазар.

Новият Citroen C5 ще закъснее с 2 години

От Citroen обещават, че новият C5 ще „ползва за вдъхновение” концептът CXperience, показан миналата година, но също така обясниха, че новият модел „ще е по-различен”, тъй като на клиентите в Европа им е писнало от „класически седани и праволинейни модели”. С5 ще бъде изграден върху новата модулна платформа на компанията EMP2 и също като всички нови модели на марката ще се предлага само с конвенционално окачване, т.е хидропневматичното Hydractive няма да се използва.

Снимки: Citroen

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    " C5 Aircross, който вече се продава в Китай, а догодина ще излезе и на европейския пазар. "Май само тука върви мантрата за лошите комунисти.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едва ли някой ще им го купува щом обявиха,че вече няма да слагат хидравлика на окачването..
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дори и да си запазят изключително висиката ергономия и много-доброто качество на предишните C5-ци, без адаптивно окачване с промяна на височната и система за задвижване на 4-те колела, не бих ги погледнал.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глей я къде се е набутала *** американска. Ех тия феминистки от запада. Туй западната жена за нищо не става.