IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото Porsche ще струва колкото Panamera

Моделът ще излезе на пазара през 2019 г.

Електрическото Porsche ще струва колкото Panamera

Цената на първия електромобил на Porsche, който ще бъде изграден на базата на концептуалния Mission E, ще е на нивото на базовата версия на Panamera. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Оливер Блюм пред журналисти. В Германия цените на Panamera стартират от 90 600 евро.

Електрическото Porsche ще струва колкото Panamera

Електромобилът на Porsche ще може да се зарежда за 15 минути, но заради това ще се наложи строежът на 800-волтови станции с капацитет 150 кВт. Те в момента не съществуват и на Porsche ще му се наложи да направи сериозна инвестиция. Това обаче ще стане едва, след като моделът излезе на пазара.

По думите на Блюм, продажбите на електромобила ще стартират през 2019 г. Това ще бъде напълно нов модел, който няма да се предлага във версия с двигател с вътрешно горене. Ще има няколко модификации заради различната мощност на електромотора – най-вероятно стандартна, S и GTS.

На по-късен етап ще се появят и разновидности на този автомобил. Като цяло идеята на Porsche е той да се разположи между Panamera и 911 в гамата на марката. Компанията ще инвестира повече от 700 млн. евро в разработката на модела.

Концептуалият Mission E бе представен през 2015 г. на салона във Франкфурт. Прототипът получи два електромора с мощност 608 к.с., система 4х4 и завиващи задни колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Снимка: Porsche
 

Тагове: panamera porsche mission e
0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз да питам, порше откъде ще купуват батериите?Не съм чул да са направили дори първа копка на завод за батерии. Ще ги купуват ли отнякъде или как?
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само където Мъск вече продава такава кола от 4-5 години, а тези ще го изкарат ЕВЕНТУАЛНО след 3 години най-рано. До тогава тесла какво ли ще изкара?
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Това не е Тесла и е с много по-добра цена от нея!"Всъщност струва точно колкото Тесла :-)
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде е оня със слънчевите колектори по магистралата да даде малко акъл на Порше и на Мъск
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Ха де ( преди 6 години )
    ...драги ми господине..за шофьора с гориво в кръвта.има само едно Порше! Било атмосферка,било с турбо било задно било AWD за предпочитане с ръчна! и двигателя отзад.По разбираеми социални причини много истински шофьори не успяват да го имат.Тия модерни диарични излиания ,в крак с модата не са Порше.Хайде със здраве.