IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ само за ден бяха унищожени 500 000 автомобила

Очаква се и бум на пазара на коли втора ръка

В САЩ само за ден бяха унищожени 500 000 автомобила

Над 500 000 автомобила в щата Тексас са напълно унищожени и ще бъдат претопени. Те са пострадали от урагана „Харви” и не подлежат на възстановяване, събощава CNBC.

В САЩ само за ден бяха унищожени 500 000 автомобила

Бурята беше най-тежката за страната през последните 12 години, като нанесе огромни щети и върху инфраструктурата. Пострадали са голям брой къщи и обществени сгради, има и много човешки жерти.

Експерти от сега предупреждават, че част от автомобилите, които бяха засегнати от урагана, но все още са в движение, съвсем скоро ше се появят в продажба на вторичния пазар. Такава тенденция се наблюдава при всяко голямо природно бедствие. Собствениците на колите предпочитат да не влагат средства в сериозни ремонти и гледат по-бързо да се отърват от превозните си средства.

Отбелязва се още, че именно Тексас е един щатите с най-много автомобили на семейство и дори на глава от населението, така че се очаква съвсем скоро пазарът на коли втора употреба да бъде засипан от нови предложения.

Снимка: Jalopnik

0 от 500