IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes разработва нов 8-степенен автоматик

Трансмисията 8G-Tronic ще бъде поставяна на компактните модели на германците

Mercedes разработва нов 8-степенен автоматик

Компанията Meredes-Benz разработва нова 8-степенна автоматична скоростна кутия. Производителят от Щутгарт е патетновал в САЩ и Германия търговския знак 8G-Tronic, съобщава Motor1.

Mercedes разработва нов 8-степенен автоматик

Названието е било регистрирано в Щатите на 8 август, а в Германия по-рано това лято. Предполага се, че то ще бъде използвано именно за нова 8-степенна автоматична трансмисия, но от компанията засега отказват всякакъв коментар по въпроса.

Все пак източници на изданието разкриват, че новата скоростна кутия ще бъде поставяна на компактните модели на Mercedes-Benz. Към момента тези автомобили на германския производител са оборудвани с роботизираната трансмисия 7G-DCT.

Най-вероятно компанията ще представи новата си разработка при появата на следващите поколения на моделите CLA и GLA. Те трябва да се появят на пазара през 2019 г., но премиерата им ще се състои в края на 2018 г.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz 8g-tronic
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Кудошка ( преди 6 години )
    Дошке ***..синдрома Ваги те преследва май...всеки е Ваги а ..болен болен .За разлика от малолитражното безсилно японско канче..1.5 Ваг няма нужда да слага 10 степени за да върви..и 15 да сложат все си остават куци канчетата.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Ако е надежден колкото предишният, е по-добре да не се напрягат, ами да си го купят от ZF ...
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А хонда джаз има ли я автоматик, защото става въпрос за компактните модели на мерцедес?
  • #7
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На Хонда Автоматика кой го е правил Магарцедешчо? Ха познай! Ами сами са си го правили. Хонда си прави трансмисиите. магарцедесите може да могат да си ги правят, но не ги правят, а купуват от други. Така е и с двигателите от РеноНисан, така е и с платформите. Нещо да кажеш за великите Магарцедес? А ще кажеш ли кога ще спрат да произвеждат табуретки и да ги лансират, като премиум? А клас или Б клас могат ли да се нарекат премиум? а там са най-многото им продажби.
  • #6
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес са една от малкото фирми които имат ресурса и инженерния потенциал сами да си разработват трансмисиите. Почти всички други европейски луксозни коли ползват немски трансмисии разработени и произведени от Getrag или ZF.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Мемфис ( преди 6 години )
    До Брандо: 9 степенният автомат е за задно задвижване.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    Я покажи де го тоя японски 10 степенен автомат бе? Дори да го има сигурно е в 1 модел и може би топ модела им, докато тук се говори за масово използване. И не говори много за автоматици, че главния производител на автомати в световен мащаб са немци!
  • #3
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японците отдавна са на 10-степенни автоматици, а вурстовете се мъчат все още да направят успешен 8-степенен автоматик. Ей, ся германофилчето ще дойде да ни обясни, че повече от 8 скорости не са нужни и немските са най-добрите и тези с 10 степени те са ги измислили и лошите японци са ги откраднали от тях, а немците не са ги пуснали защото няма смисъл и не им е дошло още времето. Нали така ВАГи? Ако си измислил някоя нова история по въпроса може да ни е сведеш,за да се посмеем.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Според мен пък щом го правят без реклами, то сигурно 9 степенния не е много сполучлив особено за джипките за САЩ
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Хонда ( преди 6 години )
    Е,че Хонда имат вече 10 степен автомат!?