IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X7 ще получи и водородно задвижване

Баварците ще покажат концептуална версия на модела

BMW X7 ще получи и водородно задвижване

Компанията BMW подготвя за излизане на пазара най-големия всъдеход в гамата си X7. По време на автосалона във Франкфурт през септември баварците ще покажат концептуална версия на модела, която ще бъде оборудвана с агрегат, задвижван на водород, съобщава BMW Blog.

BMW X7 ще получи и водородно задвижване

Германският производител има опит в тази насока, тъй като разработва подобни силови агрегати вече повече от 10 години. През 2015 г. BMW представи експериментални работни прототипи на базата на хечбека 5-Series GT и на спортото купе i8.

Електрическата енергия при водородното задвижване се изработва от реакцията на кислород и водород, а единственото вещество, което се отделя от двигателя, е вода. Показаните до момента водородни автомобили на марката се задвижват от електромотор с мощност 245 к.с., осигуряващ пробег от 500 км.

Засега не се съобщава дали същият агрегат ще бъде поставен и на прототипа BMW X7, както и дали серийният модел, чиято премиера е планирана за 2018 г., ще получи водородно задвижване.

Знае се, че новият флагмански кросоувър на баварците е изграден на платформата CLAR, която е в основата на 7-Series. За всъдехода са предвидени бензинови и дизелови мотори, в това числа и V12. Ще има и версия с хибридно задвижване.

Снимка: Carscoops

Тагове: bmw x7
0 от 500