IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren готви нова хиперкола

Моделът ще напомня екстремния P1 GTR, но няма да бъде хибрид

McLaren готви нова хиперкола

Британският производител McLaren разработва нова хиперкола, която ще съчетава огромна мощност и ниско тегло. Автомобилът до гояма степен ще напомня модела P1 GTR, но за разлика от него няма да разполага с хибриден силов агрегат.

McLaren готви нова хиперкола

Както съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници, това ще бъде най-бързият автомобил в гамата на McLaren, като изключим P1 GTR (на снимките). Към момента машината е известна с кодовото име P15, но вероятно това название ще бъде променено съвсем скоро.

Под капака на McLaren P15 ще бъде поставен добре познатият битурбо V8 двигател с обем 3,8 литра. И ако при хиперколата P1 този мотор развива 727 к.с., то при новия модел мощността ще бъде 790 к.с.

McLaren готви нова хиперкола

За сравнение, съвкупната мощност на хибридния агрегат на P1 е 903 к.с. Разликата в мощността при новия модел ще бъде компенсирана с по-ниско тегло. Суперхибридът на британците теги 1547 кг., но липсата на електромотор ще позволи на P15 да бъде с около 250 кг. по-лек.

По данни на Autocar, новата хиперкола ще изминава ¼-миля за 10,2 секунди, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 2,6 секунди. Моделът ще получи голямо задно антикрило, развит преден сплитер, както и допълнителни активни аеродинамични елементи.

McLaren готви нова хиперкола

Автомобилът ще бъде оборудван с активно окачване, позволяващо промяната в клирънса в зависимост от скоростта. Това ще подобри работата на дифузьора, а също така ще увеличи притискателната сила.

Снимки: McLaren

Тагове: mclaren p1 mclaren p15
0 от 500