IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Renault Megane RS изтече в нета

Версията GT на модела получава фейслифт

Новият Renault Megane RS изтече в нета

По-малко от два месеца преди официалната премиера на новия Renault Megane RS във Франкфурт, снимки на новия хотхеч изтекоха в нета и зарадваха феновете на новото творение на Renault Sport. Става въпрос за снимки на автомобила, публикувани от WIPO – Световната организация за интелектуална собственост, които са й били предоставени от компанията.

Новият Renault Megane RS изтече в нета

Напълно очаквано, новият Megane RS спазва дизайнерските норми, наложени от четвъртото поколение на модела, но е много по-агресивен от версията GT. И дизайнът отговаря положително на всички въпроси на феновете, засягащи по-големи отвори за насрещната въздушна струя отпред, по-раздутите калници, големия трапецовиден накрайник на ауспуховата система, „рамкиран” от вертикалните елементи на дифузьора и т.н.

Новият Renault Megane RS изтече в нета

Благодарение на снимките от WIPO можем да предположим, че светлините на Megane RS ще са малко по-различни, като същото важи и за стоповете. „Светлинният подпис” на колата изглежда по-различно, но пък вече са в стила, наложен от последния Clio RS. За съжаление, тези снимки не са придружени от информация за техническите данни на новия Megane RS, но от Renault вече осигуриха известно количество информация.

Новият Renault Megane RS изтече в нета

Най-радостната новина беше свързана с факта, че колата ще се предлага както с механична, така и с EDC-трансмисия, а не само с автоматик, което се оказа неприятна изненада при Clio RS. Моделът запазва предното си предаване, а 1,8-литровият турбо мотор идва от Alpine A110, а мощността му ще е около 300 конски сили. Това стана сигурно, след като от Renault Sport обявиха, че повече няма да развиват 2-литровия турбо мотор, който досега се използваше при Megane RS.

Новият Renault Megane RS изтече в нета

Освен това Megane RS ще получи и системата 4Control, която записа истинско възраждане на борда на Megane GT, а клиентите отново ще могат да поръчват две версии – Sport и Cup.

В крайна сметка, на живо колата ще може да се види във Франкфурт на 12 септември.

А що се отнася до GT, снимки на новата му версия също се появиха в WIPO, а оттам – в мрежата. Изглежда, че фейслифтът на GT ще донесе на модела нови фарове и стопове, същите като при RS, както и по-масивна предна броня с по-големи отвори за въздухозаборници. На пръв поглед е рано за фейслифт на Megane GT, но най-вероятно в компанията искат да отделят тези две версии на популярния модел от масовото производство.

Тагове: renault renault megane rs
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ау ( преди 6 години )
    нищо особено, дори леко грозен. Старите RS бяха класа от горе.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    така е, ама да знаеш адвокатската кантора рено що прах хвърли, що затъмнения, та дилърчитата и до днес да врякат, че мегаломана бил връх на върховете, долина на долините!
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще плеска тя - бутала и клапани ще плеска. Като преди две поколения, когато не можа милата да изкара една обиколка на пистата без да се осветка. Помните ли тази серия - трябваше да е сравнение с тогавашната Астра OPC но не можаха да го направят, понеже Меганя не успя да си направи обиколката заради check engine. Рено... важно е да е с хубави седалки, че да не те заболи гърба, докато дойде Пътна помощ.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Коровинка ( преди 6 години )
    Зле, зле, а пак ще плеска каручките на долните трима.Момчета, с немски (псевдо-)премиуми, модел 2003-та няма да стане - направете малко разходи.
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Птицевъд ( преди 6 години )
    Ох на чичо саблезъбата кокошчица - голем дирник отзад, големи яйца ше носи!
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Фен ( преди 6 години )
    По-предишния и особено предходния меган имаха далеч по-добър вид от тази схлупена костенурка!И тази щръкнала антена при положение, че даже и в хюндай вече ползват перката ...
  • #1
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Зле