IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley подготвя хибридна Bentayga

Луксозният всъдеход ще получи агрегата на Porsche Cayenne

Bentley подготвя хибридна Bentayga

В съвсем близко бъдеще компанията Bentley ще попълни гамата на луксозния си всъдеход Bentayga с хибридна версия, която ще може да се придвижва и само на електричество. Нейният агрегат ще бъде взаимстван от Porsche, съобщва Autocar.

Bentley подготвя хибридна Bentayga

За хибирдната модификация на Bentayga, която ще дебютира през 2018 г., е предвиден бензиново-електрически агрегат. Той ще работи по схемата Plug-in, тоест автомобилът ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Същият агрегат вече се предлага на пазара за Porsche Cayenne S E-Hybrid. В неговата основа е бензинов V6 с обем 3,0 литра и мощност 333 к.с., като се съчетава с електромотор с 95 к.с. Сумарната мощност на системата е 416 к.с.

Очаква се за Bentayga тези цифри да бъдат леко промемени. Само на електричество кросоувърът на Bentley ще изминава 50 км, а разходът му на гориво ще е по-нисък от този на Porsche Cayenne S E-Hybrid, което в смесен цикъл харчи 3,4 л/100 км (данните са на компанията-производител).

Plug-in хибридът ще стане третата модификация на Bentayga. Сега всъдеходът се предлага с W12 бензинов мотор с 608 к.с., както и с дизелов V8 от Audi SQ7 с 421 к.с. Очаква се цената на хибрида да бъде на равнището на тази на дизеловия вариант – 172 000 евро.

Снимка: Autocar

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Погледнах колко реално харчи Cayenne Plug-in-Hybrid при напълно заредена батирия. АБ са го тествали и вместо обявените 3.8 харчи 11.3/100. Почти 3 пъти над обявеното. Смяяяях!Пробваха го на а,тобан със 120 км/ч харчи 15/100, а пре по-високи скорости спокойно минава 20/100. Ето това е немска хибридна технология хахаха....
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе тез пак са се объркали нещо с разхода.3.4/100 да не е разход на масло случайно или разход на течност за чистачки? Такъв толуп 2.5 тона тегло е абсурдно да си помислиш, че може да има подобен разход, а какво остава и да обявиш такъв. Дори с пълни батерии и 50 км. на електричество няма шанс да падне под 10/100.Тея ВАГенски партенки до кога? Кога ще спрат да лъжат толкова нагло тея?
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Т.е. ще продават на феновете, Ауди Q7 на цената на Бентли ;)))