Вход   Регистрация

Продава се бронираният Mercedes на Елцин

Продава се бронираният Mercedes на Елцин
 

Лимузината S-Class Pullman W140 е оценена на 500 000 евро

В интернет-пространстовто се появи обява за продажбата на Mercedes-Benz S-Class Pullman W140, в която в продължение на 12 години се е возил първият президент на Русия - Борис Елцин. Бронираната лимузина е оценена на 500 000 евро.

Продава се бронираният Mercedes на Елцин

В описанието на автомобила се казва, че това е първият от общо 27 екземпляра от модела Mercedes-Benz W140 Pullman Sonderschutz. Машината е била показана на автомобилния салон във Франкфурт през 1995 г., като първоначално е била предназначена за тогавашния немски канцлер Хелмут Кол.

Продава се бронираният Mercedes на Елцин

Държавният глава на Германия обаче се отказва от бронираната кола и я подарява на "своя приятел" Борис Елцин. Той на свой ред я използва от края на 1995 г. до смъртта си през 2007 г. След това лимузината попада в частна колекция, като според нейния собственик е в изрядно техническо състояние.

Продава се бронираният Mercedes на Елцин

По-рано тази година в германски сайт за продажба на коли бе предложен Mercedes-Benz S 600 Pullman W140, за който се твърдеше, че е возил сегашния президент на Русия Владимир Путин. Автомобилът, произведен през 1995 г., бе оценен на 1,3 млн. евро.

Снимки: Auto.ru

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 1 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 1 година )

Лимузинаъа на Путин е Мерц С180.
Отговори
 
+1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 3


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising