IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Оправдаха Tesla за фатална катастрофа с тяхна кола

Загиналият шофьор не е спазил инструкциите за работа с автопилота

Оправдаха Tesla за фатална катастрофа с тяхна кола

Американският производител на електромобили Tesla Motors бе оправдан за инцидента от май 2016 г., когато бившия "тюлен" от ВМС на САЩ Джошуа Браун загина, управлявайки Model S в близост до град Уилистън, щата Флорида.

Оправдаха Tesla за фатална катастрофа с тяхна кола

Националният съвет по безопасност на движението в САЩ излезе със становище, обясненено на 538 страници. Изводът на експертите е, че загиналият не е спазил препоръките на Tesla за работа със системата за автономно придвижване. По-рано бе установено, че по време на инцидента колата се е движила на автопилот, а ръцете на Браун не са били на волана. Въпреки това започна разследване на работата на системите за автономно придвижване в автомобилите на компанията.

"Tesla съветва шофьорите на нейни коли да упражняват контрол и да носят отговорност при движение, дори когато автопилът е включен. Браун не е направил това и не е държал волана при катастрофата. Той не се е съобразил и с предупрежденията, които автоматичната система на автомобила му е отправяла. Пътуването преди инцидента е продължило 37 минути, като ръцете на шофьора са били на волана в продължение на само 25 секунди", се казва в доклада.

През миналия месец Националната агенция на за движение по магистралите излезе със същото становище, като тогава то бе определено от изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск като "много позитивно". Този път говорителят на компанията Кийли Сулпризио отказа всякакъв коментар по темата.

Адвокатът на семейството на загиналия - Джак Ландскронър, заяви, че все още не е взето крайно решение дали да бъде заведено дело срещу Tesla Motors. Роднините на починалия искат първо да се запознаят с доклада, след което ще преценяват как да процедират.

Снимка: NDTV

Тагове: tesla
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колата на Мъск е супер, просто не трябва човек толкова много да се доверява на тия асистенти. Това е все едно да си повериш живота на един компютър. Както знаете тия компютри забиват, рестартират се, изгарят :)
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до х"американци ( преди 6 години )
    Бъркаш,понеже загиналият е американец,а щом в Америка осъждат за горещо кафе обещетения от милиони $,познай за смърт как е !!И нали знаеш,че Тодор Колев говореше за" х,американци",като се правеше на *** !!ХА ХА !!
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До последния ( преди 6 години )
    Има два варианта , или караш или не караш , вариант в който карате една кола двамата с колата свършва като на картинката долу
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До отпуснатия за сек ( преди 6 години )
    "Пътуването преди инцидента е продължило 37 минути, като ръцете на шофьора са били на волана в продължение на само 25 секунди" - отпускането за секунда май е продължило около 36 минути и 35 секунди... освен това, това е все още развиваща се технология и напълно автономен автопилот няма
  • #5
    15 rate up comment 6 rate down comment
    х'американци! ( преди 6 години )
    Ако автопилотът,причинил смърт беше в Ауди/МБ,БМВ/ Националният им съвет по безопасност щеше да излезе с корено различно становище! Няма по-подли и престъпни държавни организации от тези в САЩ защитаващи американските интереси във всички области.
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това не е истина , какво значи управляващия да следи и контролира автопилотът , за какво ми е тази глупост , за да се отпусна и да се разсея за секунда и да свърша в канавката...да умра за един маркетингов трик за печелене на пари
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    А инструкцията за употреба на автопилота гласи - НЕ ГО ПОЛЗВАЙТЕ!!! Къв автопилот е ако трябва да "упражняваш контрол и да носиш отговорност при движение, дори когато автопилът е включен" - значи не работи и Тесляците вземат пари за система, която знаят че не работи :)
  • #2
    28 rate up comment 4 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    Хора, ако шофирането не ви носи удоволствие и наслада, по-добре недейте да карате кола. Да разчитате на компютър да ви вози не е добра идея.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    звънях й но не вдига ( преди 6 години )
    Сигурно са го пуснали условно! Ск***пана правораздавателна система! Не наказва, а само ги пуска на свобода да объркват хората за посоката пак!