IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Focus – първи подробности и снимки

Моделът ще свали килограми при смяната на поколенията

Новият Ford Focus – първи подробности и снимки

Фотограф на изданието Autocar успя да заснеме покрит с камуфлаж тестови прототип на новото поколение на Ford Focus. Изпитанията на модела вървят с пълна сила, като се очаква той да бъде представен на автомобилния салон в Детройт през януари 2018 г.

Новият Ford Focus – първи подробности и снимки

Четвъртата генерация на Focus е построена на платформата „Global C-class”, използвана и за предишните две поколения. Според информацията на Autocar, размерите на модела няма да бъдат променяни, като единствено разстоянието между двете оси ще нарасне с 50 мм. Така ще се увеличи мястото за краката на возещите се отзад пасажери.

Същевременно при смяната на поколенията автомобилът ще отслабне поне с 50 кг., което ще позволи инамаляване разхода на гориво. Това ще бъде постигнато най-вече благодарение на промените по аеродинамиката, върху които в момента инженерите на Ford усилено работят.

Основният двигател за модела си остава 3-цилиндровият EcoBoost, който ще се предлага в няколко варианта на мощност – 100, 125 и 139 к.с. Не се изключва появата на 1,5-литров и 2,0-литров бензинови мотори, докато дизелът ще е само един – 1,5 TDCi. Скорстните кутии са механична и преселективна с два съединителя Powershift.

Новият Ford Focus – първи подробности и снимки

Във Ford работят върху електрическа версия на модела, но хибридна модификация вероятно няма да има. Ще се появи обаче модификация Focus Active – комби с увеличен клирънс и пластмасови предпазители по каросерията. С този автомобил компанията иска да отговори на увеличаващото се търсене на кросоувъри. За да изпревари конкуренцията, Ford вероятно ще оборудва този автомобил със система за задвижване на четирите колела, която ще бъде взета от Kuga.

Снимки: Autocar
 

Тагове: ford focus
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Следващата ми кола със сигурност ще бъде Форд - Фокус 3, повече експерименти с ваг коли няма да правя! По аудито - Дебитомер, водна помпа, термостат, комутатор, бобини, тампони на пр носачи на 6м! Вози като каруца, не стои на пътя, няма място за краката на пасажерите отзад, спира главно с предните спирачки, ай сиктир! Никога повече недоразумение на ваг!!!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    гоуфаджийте много мразят форд, щото им бърка здраво отзад и за по-малко пари взимаш доста по-добра кола като здравина, пътно поведение, място в салона, настройка на спирачките ако щете! Имам фокус и ауди а3, от почти 10 години, знам им всичките слаби места! форда е много по-кола от недоразумението на ваг във всяко едно отношение! Никога повече няма да си купя кола на ваг!
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Т.е нищо ново, малко дизайн само. За да може да е евтин и да пълни автопарковете бял или сив и на тасове. Какво ви очудва че за 3 години пада почти на половин цена? :)
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По-добре изчакайте за окончателните снимки. Така прилича на препечено говеждо :D
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия през половин година ли изкарват нов модел...Нали наскоро изкараха новия Фокус?!