IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dallara запази името Stradale за серийния си модел

Това ще е последният автомобил на Джанпаоло Далара

Dallara запази името Stradale за серийния си модел

Един от най-известните производители на шасита за състезателни автомобили в света – Dallara, планира собствен сериен модел, който трябва да дебютира преди края на годината.

Dallara запази Stradale за серийния си модел

Според последната информация от Dallara планират да кръстят спортния модел Stradale, а пък се очаква колата да е пряк съперник на KTM X-Bow и Alfa Romeo 4C.

Dallara запази Stradale за серийния си модел

Италианците вече са подали документи за запазване на името на територията на Европа. Интересното е, че Dallara спомогна сериозно за развитието на X-Bow и 4C, а основателят на компанията Джанпаоло Далара вече обяви, че спортният модел на марката ще е „без врати”.

Годишното производство на Stradale ще е максимум 120 бройки, като най-вероятно серийният модел ще се задвижва от 2,3-литров 4-цилиндров мотор EcoBoost на Ford. Предполага се мощността на двигателя ще е 400 конски сили, а трансмисията ще е механична.

Джанпаоло Далара уточни, че очаква теглото на колата да е около 800 кг. За уточнение, KTM X-Bow тежи 847 кг. Италианците обаче ще продават Stradale по-скъпо от модела на KTM, тъй като ще става въпрос за „по-бърз модел, който ще е и технологично по-развит”.

„Вярваме, че ще сме напълно готови с модела преди края на тази година, тъй като сега навършвам 80 години. Това ще е последната ми кола”, обяви Далара.

0 от 500