IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новата Dacia Duster

Второто поколение на SUV-модела ще дебютира във Франкфурт - и ще е доста по-различно от първото

Първи снимки на новата Dacia Duster

Второто поколение на популярния компактен SUV Dacia Duster ще дебютира тази есен на изложението във Франкфурт, а прототипите на румънския всъдеход вече са в последната фаза изпитания преди началото на серийното производство.

Новият Duster върти тестови километри

Предполага се, че продажбите на новия Duster ще започнат в самото начало на следващата година, а цената на модела ще е с около 1000 евро по-висока, но това все още не е потвърдено официално. Duster ще остане SUV с пет места, като ще могат да се поръчват и две допълнителни седалки.

Най-масовата версия с пет места ще е с обем на багажника около 720 литра, което ще направи Duster пряк съперник на новия Skoda Kodiaq в това отношение.

Новият Duster върти тестови километри

Второто поколение на Duster ще е изградено на платформата CMF-CD, която се използва и при създаването на новите Nissan Qashqai, Renault Kadjar и следващият Renault Koleos.

Що се отнася до гамата двигатели, то едва ли тук ще има кой знае какви изненади, като клиентите ще могат да избират измежду 2-3 бензинови мотора и един dCi двигател, но агрегатите ще са по-модерни от тези, които сега получават румънските возила.

Папараците вече заснеха бъдещите Duster-и, но с много сериозен камуфлаж, а според списание Car, дължината на новия модел ще е около 4,7 метра.

Снимки: Списание Car

Тагове: dacia duster dacia
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Не виждам какво променя факта , че нищо не е румънско освен сглобка, нещата вложени от Нисан ? R&D центъра в Румъния е на РЕНО-Нисан т.е не е румънски ! Аз това и съм написал по-долу , като имам пред вид изобщо гамата на Дачия , а не конкретно Дъстър-а , който е върху някакъв Нисан. За Европа и бившите френски колонии в Сев. Африка ги брандират като Дачия , за Турция , Русия , Бразилия ит.н. са си РЕНО . Иначе съм имал Дачия(Рено12) изцяло румънско производство и по-ниско качество не съм виждал
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    bibendum ( преди 6 години )
    Ауспуха - тромпет.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това на снимките е 7 местен модел. 100%Иначе готин виц - "бюджетен нисан" с двигатели и трансмисии на Рено. Ха-ха.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Грешка. Рено има R&D център в Румъния - с изключение на Логан, който е рзработен във Франция, всички следващи модели са разработени в Румъния. Центърът е част от стратегията за намаляване на разходите. Това, че се ползват платформа от Нисан и двигатели от Рено, както и някои компоненти от стари модели на Рено, е съвсем нормално.
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Николчо, нещо си се побъркал моето момче!Това не е бюджетно Ренде, а бюджетен Нисан!Рендетата нямат своя собствена разработка на СУВ. Всичко е наготово от Нисан.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никола, това не е вярно. Наистина на отделни пазари дачиите се продават като Рено или като Нисан, но на над две трети от пазарите марката си е Дачия. Включително и произвежданите в Мароко модели.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дано нафтата да е новата 1.6 а не пак 1.5-цата. При тези габарити ще е редно да има някой по-мощен двигател. Съмнявам се да махнат базовия бензин 1.6 който ми се струва малко безмислен особено предвид че е единствения бензин за който предлагат 4х4 което пък е направо смешно
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Много дразнещо е това "румънски" , това е бюджетно РЕНО разработено от французите и продавано като РЕНО на повечето пазари по света . Тези модели се сглобяват навсякъде по света и само румънската сглобка е брандирана като Дачия !