IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Тексас се оборудва с Corvette с 1000 к.с.

Суперколата е конфискувана от наркодилър

Полицията в Тексас се оборудва с Corvette с 1000 к.с.

Полицейският департамент на щата Тексас се сдоби с тунингован Chevrolet Corvette Z06 (шесто поколение), чиято мощност е 1005 к.с. Автомобилът, който в стандартния си вариант разчита на 512 к.с., е бил конфискуван от местен наркодилър, като вече е собственост на органите на реда, става ясно от съобщение от страницата на полицейското подразделение във Facebook.

Полицията в Тексас се оборудва с Corvette с 1000 к.с.

Суперколата е била конфискувана още през 2011 г., когато е разбита цяла мрежа от търговци на дрога. Уникалният Corvette е бил прибран в гаража на полицията с още 5 подобни автомобила. Иззетти са също така оръжия и скъпоценности, като общият обем на конфискуваните вещи и пари превишава 1 млн. долара.

Въпреки че колата е напълно оборудвана, тя няма да се използва за патрулиране, а ще участа в различни обществени мероприятия за пропагандиране на здравословния начин на живот сред младежите. По-късно машината ще бъде продадена на търг, като получените пари отново ще бъдат насочени към подобни програми, разкриващи вредата от наркотиците.

По-рано тази година полицията в Миланов конфискува Ferrari 458 Spider от търговец на наркотици. Суперколата с мощност 570 к.с. вече е на служба при карабинерите в града.

Снимка: Facebook

Тагове: chevrolet corvette
0 от 500