IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерът на McLaren се връща в Mini?

Франк Стивънсън отсъства от работа по "лични причини"

Дизайнерът на McLaren се връща в Mini?

Франк Стивънсън може и да не е сред най-известните имена в автомобилната индустрия, но е един от най-важните дизайнерите в съвременното автомобилостроене. От 2008 година насам Стивънсън е директор по дизайна на McLaren Automotive, като отговаря за всички модели на британската компания – от 12С до новия 720S.

Дизайнерът на McLaren се връща в Mini?

Но престоят на Стивънсън в McLaren може би скоро ще приключи. Според списание auto motor und sport, Стивънсън ще се върне в Mini, където беше главен дизайнер до 2002 година. Ако това стане, 57-годишният Стивънсън ще запише интересен ход в кариерното си развитие.

Дизайнерът на McLaren се връща в Mini?

Той беше начело на екипа, създал първото поколение на съвременното Mini – моделът, който съживи британската марка и с който компанията стъпи на американския пазар. След напускането на Стивънсън, в Mini продължават да експлоатират темите и идеите, заложени от него, в разрастването на моделната си гама.

Mini си търси нов главен дизайнер от миналото лято насам, когато напусна Андерс Варминг. А неговото напускане дойде насред сериозни трусове в дизайнерския състав на BMW, като по-рано тази година създателят на Bugatti Veyron Йозеф Кабан стана главен дизайнер на баварската марка.

Дизайнерът на McLaren се връща в Mini?

След като напусна Mini през 2002 година Стивънсън премина във FIAT, където създаде FIAT 500 и Ferrari 430, както и други модели, естествено, а през 2008 подписа с McLaren.

Дизайнерът на McLaren се връща в Mini?

В Уокинг той е пряк шеф на главния дизайнер на марката Робърт Мелвил, нарисувал 570S. 570GT и 720S. Говорител на McLaren заяви днес, че Стивънсън не е работа „по лични причини” и отказа повече информация.

Тагове: fiat mini mclaren
0 от 500