IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia ще получи автопилот

Следващата генерация на модела ще се появи през 2020 г.

Skoda Octavia ще получи автопилот

Бестселърът на Skoda – моделът Octavia, ще получи система за безпилотно управление. Това ще стане при смяната на поколенията, която е планирана за 2020 г., съобщиха от централата на чешкия производител пред френското издание L'Automobile Magazine.

Skoda Octavia ще получи автопилот

Сегашната генерация на Octavia бе сериозно модернизирана в края на миналата година. Тя обаче се произвежда вече четвърта година и в Млада Болеслав работят по нейн заместник. Той ще получи редица опции, които рядко намират място в моделите от този клас.

Очаква се четвъртото покоение на Octavia да запази настоящия си дизайн, при който прави впечатление предницата с двойни фарове. С нея бестселърът на чехите донякъде напомня Mercedes-Benz E-Class, което предизвика доста противоречиви мнения сред феновете на марката и автомобилните експерти.

За новата Octavia чехите ще продължат да използват модулната платформа MQB, като отново ще се залага на олекотени материали. Това ще позволи на автомобила да свали и част от теглото си. Освен стандартните версии се предвиждат хибрид, както и модификация, задвижвана с електрически мотор.

Заедно със системата за автономно придвижване моделът ще получи и други системи за безопасност и асистенти на водача. Сред тях е и функция за самостоятелно паркиране.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Ivan ( преди 6 години )
    Имам Октавия 2. Колата не е лоша, но не бих я дал и за пример. Във всеки случай излишно прехвалена от Аутобилд. Вече не го чета. Появяват се дребни проблеми и не толкова. Както с лковото покритие на покрива, което не ми признаха за гаранционнен проблем. Не трябвало да я мият на автомивките със силна струя вода. Извинявайте, старата корола я миех на същите автомивки и лака и беше перфектен. Правят ме на луд, разбирате ли!
  • #9
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бивш собственик на Сюпърб. Преди това имах Соната дизел. Голяма грешка, че я смених. По-посредствен автомобил от Сюпърб не съм карал. То било Пасат, ама не съвсем... Никога повече шкода!
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Октавията е толкова добра и надеждна, че бакшишите са я кръстили оСтавия я.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не са само стъклоповдигачите. Всичи пластмасови укрепвания в багажника *** комбито се счупиха още в гаранция. Прегарят от слънцето, колкото и абсурдно да звучи за почти нова кола.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Бивш собственик на Октавия 1 и Октавия 2. Ако българите имаха малко разум по пътищата ни 2/3 от колите щяха да са НОВИ шкоди, дачии и рена. Шкода е правена от руси бели хора в Млада Болеслав а ФВ -от Хасан,Осман и началник -смяната чичо Али Реза във Фолвсбург. Изберете сами.Октавия е класа над голф Суперб е две класи над пасат.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За какво спорите - ако е дали Шкода е по технологична от ФВ си губите времето. А стъклоповдигачите на шкодите още ли са пластмасови, докато на ФВ са алуминиеви,м? Който е имал фабия предишен модел знае за какво иде реч и как в ФВ купуваш само част а в Шкода цял комплект :)
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до бах Оня ( преди 6 години )
    Я обясни, байно, след като имаше статия, че новия Голф ще е на нова платформа, как така бъдещата Октавия ще е на старата и в същото време е уж качена на някаква СУПЕР-НОВА платформа, която те първи ще използват от VAG?
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Шкода никога не е качвана на нещо ново, преди ФВ да са го ползвали. Точно Фабия е трагичен пример за това. Едва сегашната Фабия е на актуална платформа. Предишните бяха на едно поколение по-стари платформи. На каквато сега е Шкода Рапид- евтина и голяма кола, единственото и каество а ла дачия.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Не говори глупости като не си запорная.Шкода е качвана много пьти на Нова!!!!платформа която ФВ още не е получил. Пример последното поколение Фабия е пьрвата качена след нея идва Ибиза и накрая Поло!!!!
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    MQB т.е. вече стара платформа. Голф 8 ще е на нова платформа. Ама то ставало дума за Шкода. Извинявайте, загубих интерес!