IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отзовава 53 000 автомобила заради спирачен проблем

Засегнати са всички модели, произведени между февруари и октомври 2016

Tesla отзовава 53 000 автомобила заради спирачен проблем

Всички автомобили Tesla от моделите S и X, произведени между февруари и октомври миналата година, са повикани на сервизна акция заради потенциален дефект в ръчната спирачка, потвърди американската компания.

Става дума за около 53 000 автомобила в световен мащаб, включително и поне три в България, за които Automedia има информация.

Tesla отзовава 53 000 автомобила заради спирачен проблем

От Tesla уверяват, че проблемът не крие опасност от злополуки. При произведените през този период автомобили "ръчната" спирачка (която при Tesla e, разбира се, електронна) може да не се освободи. Причината е в дребен детайл, изработен "некоректно" от поддоставчик. Дефектът обаче няма връзка с нормалния спирачен механизъм на автомобила и съответно не би могъл да предизвика злополука при пътуване.

Коригирането на недостатъка отнема едва 45 минути в сервиз, обясняват от Tesla. Не е ясно обаче как ще постъпят клиенти като тези в България, където няма сертифицирани сервизи на американската компания. От Tesla уточняват само, че в най-скоро време ще се свържат с всички засегнати клиенти.
 

Тагове: tesla model x model s
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много жалко за нашите 'еколози' и най - големи фенове на Тесла-балона.Как ще си оправят колите горките, както вика колегата долу.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Проблема не е в във въпросната сервизна акция, проблема е че ако си български собственик на Тесла, не знам как ще изпратиш колата, за да ти я отремонтират, колко време ще отеме заминаването-отремонтирането и завръщането на автомобила и изобщо колко пари ще ти струва изпращането и връщането. И не на последно място страхът, че това може да се случи втори и трети път.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Редакцията - купете си тълковни речници и се научете какви думички да ползвате. Отзовава означава, че си ги прибира обратно от клиентите в компанията. Организира сервизна акция би звучало доста по-правилно. А това, че уточняват как бил изработен "некоректно" от поддоставчик е крайно непрофесионално. Клиентът слабо го интересува кой го изработва. Важното е дали работи или не. И отговорността си е на Тесла.
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    USA- Rip.