IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Huracan с 2500 к.с. счупи рекорд за скорост (Видeо)

Колата на Underground Racing успя да развие 436.1 км/ч на четвърт миля с летящ старт

Lamborghini Huracan с 2500 к.с. счупи рекорд за скорост (Видeо)

Всеки, който поне малко се интересува от суперавтомобили знае, че Lamborghini Huracan е една от най-способните “ракети” на пазара. Въпреки това, някои собственици на италианския суперавтомобил решават да го предоставят на тунинг компании, които да доработят V10 двигателя и да го направят още по-мощен. В тази сфера едва ли има по-подходящи хора от Underground Racing.

Lamborghini Huracan с 2500 к.с. счупи рекорд за скорост (Видeо)

Именно тази компания е доработила автомобила, който виждате на тук. Той има потресаващата мощност от около 2500 к.с. и е новият рекордьор в дисциплината “Четвърт миля с летящ старт” на националното първенство TX2K в Тексас. Колата е успяла да вдигне 436.1 км/ч с летящ старт на иначе стандартната драг дистанция от 402 метра или ¼ миля.

Тунинг проектът, базиран на Lamborghini Huracan, е получил името UR4, а за да успее да зарадва собственика си с 2500 к.с., двигателят е бил оборудван с два огромни турбокомпресора.

Във видеото по-долу са заснети други два автомобила, участвали в TX2K, които също използват въпросния силов пакет на Underground Racing. Първият е Audi R8 от първото поколение, а вторият - Lamborghini Gallardo. Въпреки сериозната разлика в поколенията, автомобилите оборудвани с компонентите на Underground Racing, дават сходни резултати на пистата. Което разбира се е разбираемо, имайки предвид, че почти нищо не е останало в заводското си състояние. 


 

Снимки: Underground Racing

0 от 500