IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot купува и Lotus

Французите останаха единственият кандидат за британската спортна икона

Peugeot купува и Lotus

Само дни след като приключи сделката с придобиването на Opel френският алианс PSA Peugeot Citroen е на път да се сдобие с още една световно известна марка. Това е британският производител на спортни коли Lotus, за който си търси нов собственик.

Peugeot-Citroen купува още една известна марка

Според информация на агенция Bloomberg, основен кандидат за придобиването на Lotus е бил китайският концерн Geely. Негови представители са водили преговори с ръководството на малайзийската компания Proton, чиято собственост от Lotus. В крайна сметка обаче китайците са се отказали, като посочили, че в „Proton сами не знаят какво искат”.

От китайския концерн са обявили пред друго издание - South China Morning Post, че повече преговори няма да има. Така групата PSA остава единственият кандидат за производителя на спортни коли. Французите искат да придобият Proton и Lotus, за да може да стъпят по-сериозно на пазарите в югоизточна Азия.

В този регион Proton има силни позиции, като неговите заводи могат да осигурят производството на около 500 000 автомобила на година. Официално малайзийската компания е собственост на фирмата DRB-Hicom, която търси начини да се отърве от нея. По информация на CarAdvice, преговорите за намиране на нов собственик на Proton (и съответно на Lotus) трябва да приключат до лятото на 2017 г.

Снимка: Lotus

0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Нереален ( преди 7 години )
    Пежо май се усетиха, че ако искат да печелят, трябва да продават много при евтино производство. Как да го направят? Като следват VW- едни и същи коли, с различни баджове...
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сравнението с прасе, консумиращо трюфел само по себе си демонстрира интелекта на автора чукча-писател. Той очевидно не е запознат с факта, че за прасетата, за разлика от хората, трюфела е естествена храна и те са напълно приспособени (чрез обонянието си) да го намират. Респективно жълтурковците са по-напред с автомобилостроенето от европейците. Браво за мнението ти, но някак си не го подкрепям.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тези жълтурковци са толкова напред че ние едва ли ще ги стигнем изобщо.
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тъжно, първо арабите започнаха да строят гета в Европа, сега китайците изкупуват технологични компании на Европа. Ако не се събудим скоро ние ще сме нечия колония.
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    китаец и кола е като прасе ядящо трюфел жълтурковците да си карат рикшите и да не се тикат някъде където не им работа