IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TVR показва новия си модел пред клиенти

Колата е с дизайн на Гордън Мъри, производството започва догодина

TVR показва новия си модел пред клиенти

Следващият модел на TVR трябва да възроди британската класика, като върху него вече се труди легендарният дизайнер Гордън Мъри. Засега е известно, че това е „супер купе”, а вече излизат и други подробности за него.

TVR показва новия си модел пред клиенти

На няколко пъти в интернет изтичаха подсказки за това как ще изглежда новият автомобил на TVR. Сега някои от най-запалените бъдещи собственици на автомобила са били поканени на тайна премиера. Информацията е на британското списание Autocar, което информира, че клиентите са гостували в ателието на Мъри в Гилфорд, където са имали възможност да разгледат и 3D версия на интериора на машината.

От TVR потвърдиха за презентацията, но не коментираха информацията на Autocar, че клиентите са подписали декларация и няма да разгласяват нищо от това, което се видели в ателието на Мъри.

Все пак се предполага, че новият модел ще продължи традицията на последните автомобили на марката и ще се появи с 5,0-литров V8 двигател, отново идващ от Ford. Според слуховете новият британски супер автомобил ще е с максимална скорост над 320 км/ч, а ускорението от 0 до 96 км/ч ще отнема под 4 секунди.

От TVR поне уточниха, че каросерията на колата ще е от фиброкарбон, произведен по технологията, патентована от Мъри – iStream Carbon, която добавя още здравина и осигурява по-ниско тегло. Производството на новия TVR трябва да започне догодина, така че в най-скоро време трябва да очакваме повече информация за „супер купето”.

Тагове: tvr
0 от 500