IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В УАЗ откриха виновния за гафа с Путин (ВИДЕО)

Дръжката на новия "Патриот" била от подменен материал

В УАЗ откриха виновния за гафа с Путин (ВИДЕО)

През миналата година имиджът на руската компания УАЗ, произвеждаща модела "Патриот", понесе сериозен удар, след като един от новите автомобили се разпадна пред очите на президента Владимир Путин. Тогава държавният глава инспектира производството на всъдехода и се опита да отвори вратата, но не успя. На помощ на президента се притече началникът на Главното танково управление към Министерството на отбраната генерал Александър Шевченко, който дръпна дръжката и тя му остава в ръката (виж видеото).



Близо 10 месеца по-късно от УАЗ най-после посочиха виновника за комичния инцидент. Според директора на компанията Евгений Галкин, при първите изпитания не е имало проблеми с вратите и дръжките, които са отговаряли на всички изисквания. След случката са били направени нови тестове и те са показали, че материалът, от който са направени дръжките, е различен от изследвания първоначално. Съответно виновна е фирмата, която произвежда устройствата и ги доставя на УАЗ.

"Химичният състав на ръчките показва редица отклонения от нормите и веднага взехме мерки за подмяната им", коментира Галкин, който първоначално твърдеше, че устройството е блокирало отварящия се механизъм на вратата. Той уточни, че доставчикът на дръжките е сменен и вече всичко е наред.

Снимка и видео: Rg.ru
 

0 от 500
  • #21
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Някой ( преди 7 години )
    Тази фирма ще да е хамериканска, защото са им завидели а и искат да им прецакат проспериращата икономиката и автомобилната индустрия, тяхната ****а! В крайна сметка истината е, че те не могат и никога не са можели да правят коли, и моля без споменаване на пералнята наречена "Нива" и невероятната и проходимост!
  • #20
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Ал ( преди 7 години )
    Руският президент отива с германският си брониран "Мерцедес" на Червеният площад на , за да присъства на парада по повод поредната годишнина от победата над Германия!!!
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Емигрант , инжинерчееее послъгваме май но то си е за твоя сметка , явно с качествата си само там може да пробиеш , в Африка ще ти дават същите пари но поне ще ти е топло
  • #18
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до емигрант от вин ( преди 7 години )
    Като гледам репортажи от Москва, май и те са фенове на същите марки, които и ние харесваме и то на най големите и лакоми модели! Това не променя факта че държава с огромен суровинен, човешки ресурс за сто години претенции за свръхсила, космически пионер, ядрен бандит, не успя да направи един свестен автомобил или двигател без чужда помощ, доброволна или не.
  • #17
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То всичко руско е с отклонение от нормите :) Да бяха само дръжките на тея каруци :)Тая фирма която е произвела дръжките явно е била произвела всички части на руските автомобили които е карал баща ми защото си спомням, че постояно се чупеха. Всичко е тая държава е едно голямо недоразумение.
  • #16
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Добре че съществува запада иначе тези няма да има с кого да оправдават собсвената си некадърност.
  • #15
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не се учудвам че е46 е руски фен. Ниското възпитание и образование са основни изисквания да си русофил. Човек с малко повече акъл вече трябва да прозрял злините които ни причиняват още от освобождението. Няма руски сателите в който хората да живеят добре и да просперират - факт! Всички живо бяга от там.
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ad ( преди 7 години )
    Що па да лъже
  • #13
    11 rate up comment 4 rate down comment
    до е46 ( преди 7 години )
    Една от гордостите на алкохолиците в джипостроенето с огромен герб на Русия на волана :-) по която припадат разни балами е с шаси и окачване на Дженеръл мотърс.
  • #12
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ГЛУПОСТИ !Малко да си учил Материалознание и технология на материалите и ще ти е ясно, че тоя лъже.