IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia предизвиква Audi A5

Бъдещият лифтбек на корейците ще ползва платформата на Genesis G80

Kia предизвиква Audi A5

Корейският производител Kia потвърди намеренията си да пусне на пазара на лифтбек с 4 врати и задно предаване. Автомобилът ще носи името GT и ще се превърне в директен конкурент на Audi A5 Sportback, пише германското издание Auto Bild.

Kia предизвиква Audi A5

В основата на бъдещия модел ще бъде едноименният концепт, представен още през 2011 г. на автосалона във Франкфурт. Досега се предполагаше, че серийната версия на машината ще се казва Stinger, но в крайна сметка корейците са се върнали към оригиналното название GT.

В основата на лифтбека ще бъде платформата на новия Genesis G80, а под капака ще бъде поставен 3,8-литров атмосферен V6 мотор, развиващ мощност от 309 к.с. Същият двигател се монтира и под капака на G80. На по-късен етап Kia ще предложи и модификация с 3,3-литров V6 с турбо, който ще разполага с 370 к.с., както и версия с 5,0-литров V8 с 450 к.с.

Основният коз на корейския модел ще бъде цената му. Очаква се тя да бъде в рамките на 35 000 евро.

Снимка: Kia

Тагове: audi a5 kia gt kia stinger
0 от 500