IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai предизвика Ford Focus

Хот-хечът на корейците развива 380 к.с.

Hyundai предизвика Ford Focus

Корейският производител Hyndai представи в Париж прототип на своя бъдещ спортен хечбек. Това е концептът RN30, чиято серийна версия ще се появи на пазара като i30 N. Автомобилът трябва да убеди света, че компанията има възможностте да прави автомобили, които да се конкурират с Ford Focus RS и Volkswagen Golf  R.
Hyundai предизвика Ford Focus
Екстравагантният хечбек е построен на базата на серийния Hyundai i30, но се различава значително от него. Прототипът има съвсем различен външен вид, като е получил допълнителни аеродинамични елементи с оригинални брони, спойлер и разширени калници. Тези части са направени от специален материал, който корейците са разработили съвместно с компанията BASF.
Hyundai предизвика Ford Focus
Освен спортно окачване и 19-цолови джанти RN30 е получил и нов двигател. Това е 2,0-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 380 к.с. и 451 Нм въртящ момент. Агрегатът работи в комбинация със 7-степена роботизирана скоростна кутия, система за задвижване на четирите колела и електронноуправляем диференциал.
Hyundai предизвика Ford Focus
В Hyundai смятат първоначално да пуснат по-слаб вариант на автомобила. Догодина ще излезе модификация с двигател, развиващ 260 к.с., като тя ще бъде само с предно предаване. Този автомобил ще се конкурира с Ford Focus ST и Volkswagen Golf GTI. Пълноценният хот-хеч с 380 к.с. и система 4х4 ще се появи по-късно.

Снимки: Hyundai
 

Тагове: hyundai i30
0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    ще умреш от срам когато издухалото ти бенве, нововнос го издуха поредния Хюндай!
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ще умра от срам ако съм в такъв цирк на пътя.
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Харесвам Хюндай, ама много взеха нещо да се надуват!Форд имат кабриолети от много време, а Хюндай никога не са имали. Това е само за сравнение!Форд са имали и други интересни автомобили, които тепърва Хюндай ще правят.Та когато един производител има много по-голяма гама от твоята, не е хубаво много да се праскаш!
  • #3
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако пуснат автомат с 4Х4 наистина ще им подлеят яко вода корейците!А и цената ще е по-ниска!
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Малко са пресолили манджата. Решетка от Ауди муцуна от Фокус и тия прекалено странни форми отиващи повече на пистов автомобил, но напълно несъвместими с шосейна версия. Прекалено нисък просвет, първия легнал полицай и предната броня, страничните спойлери и задния дифузьор барабар със задната броня ще са аут от автомобила. А ти тия крилати врати са гъзария, но ако са без бутон за отваряне и затваряне са страшно неудобни за отваряне и особенно при затваряне отвътре.
  • #1
    3 rate up comment 15 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Neka Ken Block napravi sledvashtata Gymkhana 10 i da im go dokaze , che ne moze da konkurira Ford Focus - UNBROKEN ! US CARS FOREVER