IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Juke и Qashqai минават на електричество

Японците подготвят и цяло семейство компактни градски коли на ток

Nissan Juke и Qashqai минават на електричество

След успеха на електрическия Leaf, който се появи през 2010 г., компанията Nissan леко намали темпото на пазара на екологично чисти модели. Сега обаче японците са готови да поправят това и съвсем скоро ще предложат на клиентите си електрически версии дори на своите кросовъри.
Nissan Juke и Qashqai минават на електричество
Според Гарет Дансмор, ръководител на подразделението на Nissan за разработка на машини с нулеви вредни емисии, в обозримо бъдеще всеки един модел на марката ще може да получи електрическа версия. На първо време японският производител обаче ще пусне на пазара модификации на Qashqai и Juke на ток.

„Ние сме лидер по производство на кросовъри, както и при електромобилите с модела Leaf. Така че напълно логично е да обединим тези две направления в едно”, коментира Дансмор. Топ-мениджърът допълни, че първата крачка в тази насока е създаването на универсална платформа, на която ще могат да бъдат произвеждани както автомобили с традиционни двигатели, така и екологични EV-модификации.

Дансмор допълни, че в плановете на Nissan влиза и пускането на напълно ново семейство компактни градски електромобили, тъй като това в момента е един от най-перспективните световните пазари. Тяхната разработка обаче ще отнеме поне 5-6 години.

Снимка: Nissan
 

Тагове: nissan juke nissan qashqai
0 от 500