IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа втория от серията Genesis

Седанът G80 ще има и спортна версия с 365 к.с.

Hyundai показа втория от серията Genesis

Корейската премиум-марка Genesis, която е собственост на Hyundai, разкри втория си модел. Това е седан със средни размери, които носи името G80. Той ще замени предлагания досега модел Hyundai Genesis.
Hyundai показа втория от серията Genesis
Новият седан на първо време ще се предлага с 3,8-литров V6 двигател, развиващ мощност от 315 к.с. Той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като клиентът ще избира между задно предаване и задвижване на четирите колела. Засега не е ясно дали новият мотор заменя досегашния V8 с 450 к.с., който се поставяше на Hyundai Genesis.
Hyundai показа втория от серията Genesis
Версията Sport на G80 на свой ред е получила 3,3-литров битурбо V6 двигател, чиято мощност  е 365 к.с., а максималният въртящ момент – 509 Нм. Същият мотор се поставя и на първия модел на Genesis – по-големия седан G90. С него той ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди.
Hyundai показа втория от серията Genesis
В оборудването на G80 влизат круиз-контрол от ново поколение, система за разпознаване на пешеходците с функция за внезапно спиране, система за поддържане платното на движение, система за безкабелно зареждане на смартфони и др.

В Hyundai планират до края на 2018 г. гамата на Geneisis да нарасне от сегашните два модела на 6. Предстои излизането на още един по-малък седан, купе, както и на два кросовъра.

Снимки: Hyundai
 

Тагове: hyndai genesis g80
0 от 500