IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа новите A3 и S3

Фейслифтът предоставя дигитално табло, матрични LED фарове, система за автономно придвижване

Audi показа новите A3 и S3

Audi представи новите A3 и S3, които ще бъдат на пазара още следващия месец. Става въпрос за обновяване на настоящото поколение на моделите, което обаче е доста мащабно и включва интегрирането на най-новите технологии на производителя.
Audi показа новите A3 и S3
Обновените A3 и S3 залагат на познатия дизайн, като се забелязват нова решетка на радиатора и челни светлини Xenon plus с нов дизайн. С ново оформление са и стоповете, като отзад е поставена броня с интегриран дифузьор. Сред опциите вече присъстват матричните LED фарове.

Интериорът също е подложен на лека модернизация, предлагаща нов волан с три лъча и обновена система MMI с гласов контрол. Срещу доплащане се предлага дигиталното табло Audi virtual cockpit, което заменя обичайните аналогови уреди. Технологията дебютира с новото R8, като е налична също така при А4.

Друга нова технология на борда на A3 и S3 е системата за придвижване в задръствания. Тя може самостоятелно да управлява колата при скорост до 65 км/час, като може да бъде подсигурена и от модернизирана функция за поддържане лентата на движение.
Audi показа новите A3 и S3
Гамата от мотори на модела A3 включва шест бензинови и дизелови предложения, един plug-in хибрид и една версия на метан.

Бензиновите са 1.0 TFSI със 115 к.с., 1.4 TFSI със 150 к.с. и 2.0 TFSI със 190 к.с. Дизеловите опции са 1.6 TDI със 110 к.с. и 2.0 TDI, който е наличен със 150 и 184 к.с.

Версията на природен газ - A3 Sportback g-tron, използва двигател TFSI с обем 1,4 литра, но развива 110 к.с.

Хибридният модел носи обозначението A3 Sportback e-tron, съчетава бензинов и електрически мотор и може да зарежда батериите си с капацитет 8 кВтч в електрическата мрежа. Общата мощност на системата е 204 к.с.

Спортният модел Audi S3 се задвижва от модернизирана версия на 2,0-литровия TFSI двигател, който е настроен да генерира 310 к.с., или 10 к.с. повече от преди. 

Моделът се предлага в няколко версии на купето - хечбек с три или пет врати, седан и кабриолет.

Обновените A3 и S3 ще бъдат налични на пазара в началото на месец май. Цените в Германия стартират от 23 300 евро.

Снимки: Audi

Тагове: audi a3 audi s3
0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    SS3 ( преди 8 години )
    Супер са я пипнали. А3 и Голф са най-доброто на пазара в този сегмент. Всичко друго е жалък опит за копиране.
  • #19
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Как да ти се доверя при положение че всичко технологично на тая планета е дошло от англосаксонци а от немците далавери.Щом те я купуват начи това е бъдещето.
  • #18
    6 rate up comment 6 rate down comment
    XX ( преди 8 години )
    Хе хе хо хо..Решение дръжки..Манна небесна то поддръжката на двигателя е трагедия за профана, факт.Ускорение..спорно.! седмица ще се лигавиш..после..тийн..Повече пространсто,утопия..Къща с фото панели..тия фантастики къде ги гледаш.. Ти какво шофираш в момента ,германофобче :)
  • #17
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Теслата е решението бе мушморок.Няма подръжка като на двг по високо кпд по добро ускорение по голям багажник повече пространство и комфорт а ако имаш къща с фотопанели ти е и безплатна.Двг е за генетично увредени германофилчета.
  • #16
    7 rate up comment 9 rate down comment
    XX ( преди 8 години )
    Няма германофили,има нормални хора дето оценяват кое е що годе читаво.Стига мантрихте с утопията че има неразваляема техника.Оттам трябва да се почне.Другата утопия е електро-утопията..Тесла нито ще спаси света,нито тия умните дето ги купуват ще станат по-богати..Пълна излюзия..Първо беше АйФона,сега е АйТеслъ..Кравара си гледа печалбата а шараните си дирят кукички..Фенерче за 45 к.долара..с батерии 18650..Смех..
  • #15
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Германия ( преди 8 години )
    Те всички Тесладжий тука 5 лева у джоба нямат иначе Тесли купуват.. Лицемерни фенчета на Хонда.. Тесла щяла да спаси света с минимална цена 35000долара смятай колко обльчен си да говориш в държава с заплата 600лв..
  • #14
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Чудя се тия германофилчета в тая държава кой ги ражда!
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Mi ne Teslata v Evropa 6te e 40 hiliadi evro
  • #12
    11 rate up comment 6 rate down comment
    XX ( преди 8 години )
    Хахах...киселко ли е новия внос..ти хронично така ли си приказваш или ? Бензиновите мотори и те ли са канцерогенни ?..Мале изккривени кратуни , този пък теслъта сравнява, ми купувай я бре нали си много знаещ ..Сравненивто е по скоро обратното .*** електрически е с цена на истинска кола хаха..
  • #11
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи този *** на снимката е с цена като на тесла модел 3.....