IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще пусне R8 с по-малък мотор

Ясни са плановете на марката за следващите 3 години

Audi ще пусне R8 с по-малък мотор

Сегашното поколение на суперколата Audi R8 ще бъде оборудвана с V6 двигател. Това съобщава изданието Autobahn, което разкри най-близките планове на производителя от Инголщад.
Audi ще пусне R8 с по-малък мотор
Според информацията, която е била разкрита от ръководството на Audi пред американските дилъри на марката, най-достъпната версия на R8 ще бъде готова през 2018 г. Тя ще разчита на 3,0-литров туин-тубо V6, чиято мощност ще е около 425 к.с.

Намеренията на Audi включват пускането на общо 11 нови модела до края на 2017 г. Това ще бъдат новото поколение на кросовъра Q5 и неговата спортна версия SQ5, кабриото R8 Spyder, RS-модификация на купето TT, нова генерация на хечбека A5 (заедно с нея ще излязе и версия S5) и седанът RS3. Отново през тази година ще дебютират нови варианти на Q7 – напомпаният SQ7 и хибридът Q7 e-tron.

През 2018 г. освен R8 с двигател V6 германският производител ще пусне следващите поколения на моделите A6, А7 и А8, както и изцяло новия кросовър Q8, чиято разработка бе официално потвърдена от ръковдството на марката.
Audi ще пусне R8 с по-малък мотор
За същата година е планирана и появата на още два нови модела, които засега са известни под вътрешно корпоративните имена RSS Coupe и C-BEV. Първият представлява „напомпана” версия на базата на TT, а втората е електрически кросовър, чийто сериен вариант ще се казва Q6.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi r8
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ауди печелят награди като Хонда и всички останали след като си платят кадето трябва,въпроса е кой колко плаща.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Всички знаем как Алуди печелят награди и сертификати, та не се напъвай много да ги хвалиш, да не се насереш.
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до Дошовците ( преди 8 години )
    Второто поколение на най-големия SUV на германския производител - Q7, получи най-високата оценка за сигурност. На краштестовете, извършени от американския институт IIHS, автомобилът е заслужил най-високата оценка Top Safety Pick+. Основният критерий, формиращ оценката, е представянето при челен сблъсък, на който Q7 се представя блестящо, въпреки теглото си от над 2 тона.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до Дошовците ( преди 8 години )
    "Audi е първият производител получил разрешение за автомобили с автономно управление от щата Калифорния, в който се намира и силициевата долина - центърът на световните технологични компании."
  • #3
    10 rate up comment 13 rate down comment
    АЛУДИ ( преди 8 години )
    Грозна кръстоска и имитация на Порше и Ламборгини. Поредният кошник от Волфсбург!
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    RS rulez ( преди 8 години )
    Ne e RSS a e RS5 coupe glupaci
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    аз пък си мислех че са се светнали малко и че ще е с двигател от гоуф 2ка :)