IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW показа най-достъпния си модел

Седанът Ameo излиза на пазара на Индия още тази година

VW показа най-достъпния си модел

Достъпният седан на Volkswagen, който вече няколко пъти видяхме на тийзър изображения, се появи под прожекторите на индийското изложение Auto Expo.
VW показа най-достъпния си модел
Снимка: Volkswagen

Автомобилът ще се продава най-напред в Индия, като реално е разработен именно за този пазар, където достъпните седани са много добре продавани. Основните му конкуренти ще бъдат Maruti Suzuki, Ford Dzire, Tata Zest, Honda Amaze и Hyundai XCent.

Ameo използва поостарялата платформа PQ25, позната от предишното Polo. Всъщност седанът е заел редица компоненти от компактния хечбек, което е позволило калкулирането на възможно най-ниска цена. Към момента обаче тя не е известна.

Дизайнът на Ameo не е особено впечатляващ, но все пак демонстрира някои елементи от новите модели на Volkswagen. Салонът изглежда приятно, като е решен в два цвята, оборудван е с многофункционален волан, подлакътник, климатроник, дисплеи на арматурното табло и на конзолата и др.

Списъкът с опции също е доста богат и включва самозатъмняващо се вътрешно огледало, аудиосистема с Bluetooth свързаност, автоматични чистачки, паркинг сензори, хладилна жабка, камера за обратно виждане и др.

В Индия моделът ще се предлага с избор от два двигателя - бензинов и дизелов. Базовият е 1,2-литров атмосферен с три цилиндъра и се оборудва с ръчна кутия с 5 степени. Дизеловата опция е 1,5-литров агрегат, който може да бъде снабден и със 7-степенна автоматична DSG трансмисия.

Ameo ще се появи в Индия през втората половина на 2016 година. Все още не е ясно дали седанът ще се предлага и на други пазари.

Тагове: volkswagen ameo
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ще си купя автомобил втора ръка за 7-8 хиляди.Останалите 4-5 хиляди (предполагам,че тая табуретка ще е минимум дванайска хил левчета бг цени) ще вложа в гориво и части.Ще бъда един щастлив човек да изляза да покарам колата си без да ме сочат хората с крак.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tova folksvagen4e taburetka 6te me e sram dori da se ka4a v nego kamo li da dam istinski pari i da si go kupia!!!
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Не сте разбрали !Седанчето се казва АДИО
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да не си го сънувал някъде и да си мислиш, че си го чел някъде? Така повече бих ти повярвал.Или може би искаш да намекнеш, че ВАГените ще направят нещо евтино и надеждно ли? Те скъпо и надежно не успяват, а камо ли евтино и надеждно.Всъщност ВАГ и надеждност, никога не трябва да се използват в едно изречение, защото са оксиморон.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    RS ( преди 8 години )
    А тия почнали да правят дачия . Нали ги смятаха за не ненадежни .
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Някъде бях чел, че Адидас и Пума едновременно обявили плановете си да произвеждат маратонки за пазара в Индия на цена 2-3 долара за чифт, тъй като в страната много хора ходели боси. И двете фирми твърдели, че тази цена била постижима , и то при качество, което щяло да осигурява необходимия комфорт на потребителите !
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Mnogo grozna shirpotreba na folksvagen4e dostoina za vseki beden golfodjia
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И после като се счупи този евтин *** отиваш в официален сервиз на VW за ремонт и ти смъкват 5 кожи като за премиум автомобил без да ги интересува, че това е от калибара на ТАТА Нано. Не мерси ако искам евтино по-добре Дачия.
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не им се получава конглокенцията на Dacia. Такива менте VW - НЕ!
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Dostapen,kolko da e dostapen 6tom do6ovcite ne mogat da si go pozvoliat i sled 3 jivota ba4kane