IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Cadillac 62 Coupe отива на търг

Построени са само 2 екземпляра

Уникален Cadillac 62 Coupe отива на търг

Уникален Cadillac 62 Coupe отива на търг
Невероятен Cadillac 62 Coupe от 1953 ще бъде продаден на търг. Известно е, че от модела съществуват само 2 екземпляра, като втория е в автомобилния музей в Лос Анджелис.

Cadillac 62 Coupe е дело на италианските специалисти от Ghia, като двата екземпляра се различават единствено по детайли в предната част. Сегашният собственик на продаващия се автомобил го притежава повече от две десетилетия.

Знае се също, че автомобилът е бил реставриран от покойния Майк Копър - прочут реставратор от Санта Кларита, Калифорния.

Първите собственици на двата автомобила са неизвестни, но се предполага, че единия модел е бил собственост на дългогодишен клиент на Ghia - Джон Перона, известен също и с притежаването на нощен клуб в Манхатън.

От техническа гледна точка, моделът е снабден с V8 двигател с 210 к.с. и 4-степенна автоматична трансмисия Hydra-Matic. Предното окачване е с пружини, докато отзад има листови ресори. Всички колела са с барабанни спирачки.

Търгът за 62 Coupe ще се проведе в Аризона от 28 до 29 януари 2016 година и е организиран от RM Sotheby.

Тагове: ghia cadillac 62 coupe
0 от 500