IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS показа напълно нов модел

Компактният хечбек 4S на първо време ще се предлага само в Китай

DS показа напълно нов модел

Новата премиум-марка DS, принадлежаща на алианса PSA Peugeot Citroen, представи на автосалона в Гуанджоу (Кит) напълно нов компактен хечбек с името 4S.
DS показа напълно нов модел
На първо време автомобилът ще бъде предназначен изцяло за китайския пазар. Той ще стане третият представител на самостоятелната марка DS след обновения хечбек и кросовъра, които бяха показани на изложението във Франкфурт тази есен.

Дизайнът на хечбека е разработен от френското студио за дизайн на Citroen. Моделът 4S е получил напълно светодиодни главни светлини с 3 отделни модула. При тях са използвани общо 136 LED елемента.
DS показа напълно нов модел
В гамата двигатели са включени два бензинови агрегата с обем 1,8 литра, развиващи 136 и 204 к.с. И двата мотора се съчетават с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

За хечбека е предвиден и напълно нов високопроизводителен и икономичен турбо двигател, за който компанията производител не дава никакви данни. Предполага се, че става дума за 1,2-литров мотор с 3 цилиндъра, чиято мощност е 130 к.с.
DS показа напълно нов модел
Производството на DS 4S ще бъде съсредоточено в завода в китайския град Шенжен, като продажбите му ще стартират в началото на 2016 г. Тогава ще станат ясни и цените на модела.

Снимки: Citroen

Тагове: citroen ds4
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    LEX ( преди 8 години )
    Грозно! Фаровете и частта от решетката, която влиза във фара, приличат на новото Audi Q3, същия елемент присъства и при други марки. Предницата като цяло ми прилича на Пежо 508...Вътре не е зле, изглежда раздвижено и не е скучно черно.