IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И във Fiat полудяха по „Междузвездни войни”

Италианците представиха модификация 500e с вид на имперски щурмовак

И във Fiat полудяха по „Междузвездни войни”

Манията, която обзе почти цял свят във връзка с новата серия от сагата „Междузвездни войни”, не подмина и италианската компания Fiat. На автосалона в Лос Анджелис бе показана специална модификация на електрическия хечбек 500e, която е направена в стила на познатите от филма щурмоваци на империята.
И във Fiat полудяха по „Междузведни войни”
Машината е създадена от студиото за дизайн от Милано - Garage Italia Customs, по поръчка на алианса Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Тя е посветена на премиерата на седмата част от холивудската продукция – „Силата се пробужда”, която ще се появи в кината през декември.
И във Fiat полудяха по „Междузведни войни”
Каросерията на електромобила е боядисана в черно и бяло. Хечбекът е получил затъмнени стъкла, като предното представлява комбинация между шлема и визьора на войниците на Империята от филма. Машината също така е оборудвана с черни джанти със специални гуми Pirelli с надпис „First Order”.

В салона на Fiat 500e stormtrooper, както е цялото име на модела, са поставени бели седалки с черни елементи от кожа и алкантара, както и подглавници с надпис „First Order”. Воланът също е черно-бял, а на предния панел е поставено логото „Star Wars”.
И във Fiat полудяха по „Междузведни войни”
Стандартният Fiat 500e разполага с електромотор, развиващ 111 к.с. и 199 Нм, и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 24 кВт/ч. С едно зареждане хечбекът изминава 160 км. Цената на модела в САЩ е 31 800 долара.

Снимки: Garage Italia Customs

Тагове: fiat 500e
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 8 rate down comment
    до втория ( преди 8 години )
    Всичко ти вървеше добре , докато не намеси разхода на гориво , икономичен италиански автомобил си е чиста фантастика...знае го всеки от потребител до изпитател....явно въобще не си в час
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Феновете са на стар УАРС, бе феате наш голям. Личи ти колко си в час нещата.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Материалите в полото бяха по-ниско качество и започнаха да скърцат на 2рата година. Пунтото не блести с нищо, но пък не съм имал проблеми до момента - само обслужване и пълнене на резервоара. Полото освен по-висок разход, даде и няколко дефекта, които VW не отстрани гаранционно. В крайна сметка фиата печели моите симпатии с много голяма преднина пред VW.Та това фиатче освен, че е готино за феновете на стар трек, ще бъде и по-надеждно от масовите конКуРенти.Успех на фиат!
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Фиатите през последните 10 години са изключително симпатични. Добри двигатели, доста екстри, хубав дизайн и най-важното - добра надеждност, която ако я сравним с немските коНкуРенти е по-добра. Аз лично имах VW поло 2010-та, след това си взех 2013-та пунто гранде - промоция оферти и други пазарни думички. Оказа се че с фиата нямах никакви проблеми и разхода ми беше в града 6-7 ( София ), докато с полото имах проблеми - висок разход, рейка ми сменяха, но не ми покриха целия разход ганрационно...
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    De ( преди 8 години )
    Cool