IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приемникът на Honda S2000 ще бъде хибрид

Спортният автомобил ще развива мощост от около 300 к.с.

Приемникът на Honda S2000 ще бъде хибрид

Новият спортен модел на Honda, който трябва да се превърне в идеологически приемник на S2000, ще разчита на хибриден силов агрегат. Това съобщава Auto Express, като се позовава на свои източници.
Приемникът на Honda S2000 ще бъде хибрид
По този начин в гамата на японския производител ще се появи втори модел с бензиново-електрическа силова установка след новото поколение на NSX, което на част от пазарите се продава под марката Acura.

В агрегата на приемника на S2000 ще бъдат включени бензинов двигател с обем 1,5 литра и електромотор. Общата мощност ще бъде около 300 к.с., като в направата на задвижващата система са се включили активно специалистите от спортното подразделение на Honda, работещи над моторите във Формула 1.

Очакванията са новият модел да се появи през 2018 г., като негови конкуренти на пазара ще бъдат с Porsche Cayman, Audi TT, BMW Z4 и Alfa Romeo 4C. Японският автомобил ще се предлага само като купе, след като Honda S2000 нямаше друга алтернатива освен роудстър.

„Honda Civic Type R е едно отлично начало, тъй като NSX ще бъде недостъпен за мнозина. Затова и компанията се нуждае от още един спортен автомобил, който да удовлетвори нуждите на многото фенове на марката”, твърди източникът на Auto Express.

Снимка: Honda

Тагове: honda s2000
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    хонда моторс ( преди 8 години )
    Дошо ,ше й гледа само задния номер на тая Хонда,нали Доше?....
  • #9
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те ако изкарат тедеи само с 15 пъти над допустимите норми, това ще им е най-екологичния модел на вурстовете. Те с 40 пъти над допустимите норми го наричаха TDI clean diesel, а тогава не знам каква дума ще ползват. Няма измислена за толкова чисто нещо. Сигурно ще бъде TDI super, mega, giga - clean diesel. Ще го обявят за най-чистото нещо на планетата дори. Тея вурство с техните партенки и манипулации са наистина много зле. Както и да е да оставим умрялата треторазрядна фирмичка ВАГ!
  • #8
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "2018 ехее те до тогава конглокентите кой знае какво ще изкарат"Ще изкарат ново тедеи - само 15 пъти над допустимите норми ;)
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    не, анонимко кух си като градинска лейка и то е очевадно - на КОЯ ТОЧНО MX-5 ти прилича и с коя MX-5 изобщо може да се сравнява тая кола? Ти S2000 освен на картинка виждал ли си?
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Дошо, да не продаде сивика? ;) НЕ!Сивика мисля да го карам още много време, но успоредно с него да се сдобия с още една HONDA.S2000 много ми е на сърце обаче имам други важни разходи и си стоя само с мераците.Лошото е, че последно време цените като чели леко полеко се вдигат, у нас пазара на този модел е супер ограничен, а вноса отвън е труден.В смисъл изисква време и допълнително средства.В Гърция има за 8-9000 евро ама хич не ми хващат окото.Много уморени изглеждат.За свястна 12-13000 евро
  • #5
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    2018 ехее те до тогава конглокентите кой знае какво ще изкарат
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    лошо копие на MX-5....колко пък да си ***...
  • #3
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хм, това ли ще е? Малко ме съмнява, защото на снимката, аз виждам едно лошо копие на МХ5. За агрегатите съм сигурен, че ще направят нещо запомнящо се. Те го могат и са едни от най-добрите. Защо обаче чак 2018 г. Та това са цели 19 г. от излизането на първото поколение! Доста са за който и да е модел. Май изобщо не им се иска да е правят и е правят с най-голямо нежелание. Просто да не бяха спирали старата. Беше страхотна кола и все още е и се търси много от тези, които разбират от коли.
  • #2
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дошо, да не продаде сивика? ;)
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Чакаме я с нетърпение!